12 martie 2011

Michael Jackson scoate hit după hit cu toate că e mort

După melodia „Hold my hand” în duet cu Akon, Michael Jackson scoate o nouă melodie și implicit un nou videoclip. Melodia se numește „Hollywood tonight” și sună destul de bine. Dar mă întreb unde înregistrează melodiile?

Ce mi-a plăcut aseară la „Românii au talent”

Am rămas destul de impresionat aseară la „Românii au Talent”. Pot să zic că suntem o țară de tenori și dansatori.

  1. Grupul umoristic Brigada 2/3 & Master Red
  2. Dinu Valentin cântă Cât de frumoasă ești
  3. Marian Vasilescu cântă Use Somebody
  4. Luca Mădălina Laura cântă la nai
  5. 3 Style Crew danseaza breakdance
  6. Tatiana Iliescu (fata cu cercurile)

În rest nu știu să fi fost ceva destul impresionant.

11 martie 2011

Poza Zilei: Vortex după tsunami

Poza nu are nevoie de niciun comentariu

Bătălia pe rating

În aceste zile se duce o bătălie acerbă pentru rating în gradina noastră mioritică. În colțul din stânga se află Irinel și Monica, care după 3 ani „frumoși” de despart la fel cum au început. Cu televiziunea pe cap, paparazzi, apariții în reviste și ziare de scandal. În colțul din dreapta de află Oana (Cherida) și Pepe, care după 7 ani de relație și după o căsătorie de ascuns au zis că este de ajuns și vor și ei un divorț ca al Columbenilor, tot cu rahat aruncat de o parte și de alta și paparazzi pe garduri.
Cine va câștiga bătălia rating-ului????






Disperarea românilor și calmitatea japonezilor











Azi am fost martori la dezlănțuirea naturii asupra Japoniei. Cu toate că în fiecare zi este câte un cutremur la ei, de data asta a fost unul ceva mai puternic. Interesant a fost calmul dobândit de japonezi, poate sunt obișnuiți, poate sunt mai civilizați și știu cum să se comporte într-un moment ca acesta. Pe cealaltă parte a globului, în România, lumea era mai disperată ca niciodată: „Sfârșitul lumii”, „Apocalipsa”, „Luna se apropie”. Acestea sunt unele din titlurile apărute prin presa tv și scrisă de azi. 
Chiar ma uitam la transmisiunile în direct și nu am văzut pe nimeni care să alerge pe stradă țipând și cu mâinile în cap, am văzut oameni care ieșeau din metrou sau din tren unul câte unul fără să se calce în picioare. Cel mai mult să zic că m-a amuzat atunci când niște prezentatori tv, foarte calmi de altfel, purtau niște căști folosite în construcții și relatau totul fără să se panicheze așa cum au făcut-o cei de la Realitatea toată ziua.

Universitatea Craiova în faliment

Universitatea Craiova ar putea intra în faliment după de azi FRF (Federația Română de Fotbal), a decis că Adrian Mititelu, patronul echipei îi este dator lui Victor Pițurcă cu 7 milioane de euro în urma contractului, pe când Pițurcă a fost antrenor la Craiova. Această sumă reprezintă clauza de reziliere a contractului, 5 milioane de euro, prima de instalare, 1,8 milioane şi restanţe salariale de 200.000 de euro. Probabil Pițurcă îi va cere lui Mititelu să-i predea Universitatea Craiova în contul datoriei, având în vedere situația clubului, nu cred că este o altă soluție.
"Pițurcă nu va vedea niciodată acești bani. Poate doar sa îi câștige la poker sau la barbut." a declarat Mititelu pentru Sport.ro

Cât de bine face față Japonia la cutremure.

M-am trezit azi dimineață și deodată aud breaking news pe tot internetul. În Japonia se petrecuse un cutremur de 8,9 grade plus un tsunami și imediat mi-a adus aminte de Indonezia. Dar stai puțin, Japonia nu este Indonezia, sunt cei mai bine pregătiți când este vorba de cutremure. Dovada faptului că până la ora 14:00 ora României nu erau decât 32 de morți la un cutremur de o asemenea amploare plus un val tsunami care a măturat nord-estul Japoniei. 
Să nu uităm că Japonia are o populație de 127 milioane de locuitori și se află în acel loc numit Cercul de foc al Pacificului, acolo unde se petrec sute de cutremure zilnic. 
Oare dacă, Doamne ferește, ar fi un asemena cutremur în România, câte case vor rămâne în picioare? Oare vom ajunge la numărul morților din Indonezia? Este un lucru de gândit mai ales că noi nu avem nicio pregătire cu privire la dezastrele naturale.

10 martie 2011

Poza Zilei: Antiaeriană libaneză

Libanezii sunt inventivi când e vorba de război, cam ca românii când e vorba de furat. Bine, inventivitatea este destul de mare la personajul din imaginea de mai jos dar, nu știu cât de mult va rezista antiaeriana lui modernă.

foto: NY Times

Întrebarea zilei: Guvernatorul mai ajunge prin piață?

Azi a venit de la INS (Institutul Național de Statistică) un lucru destul de îngrijorător:  inflația a ajuns la 7,6% în luna februarie după ce în luna ianuarie a fost de 6%. Acest lucru se datorează creșterii prețurilor alimentelor care au explodat în ultima lună și jumătate. Se pare că cei 24% „dăruiți” de guvern abia acum și-au făcut prezența, după ce lunile decembrie și ianuarie a fost un dezastru pe comercianți.
Acuma avem altă problemă, inflația de acum este doar din cauza alimentelor. Luna viitoare va intra și prețul benzinei în joc după ce aceasta a sărit de pragul de 6 lei și mai are toate șansele să crească mai ales că ultimele rapoarte arată că prețul petrolului va ajunge undeva la 150 dolari/baril.
Așa vine întrebare din seara asta: Guvernatorul a mai făcut piața în ultimele săptămâni?. Nu de alta dar alaltăieri se arăta foarte optimist în ceea ce privește prețurile și a promis că va scădea inflația undeva la 4% până la sfârșitul anului, ceea ce m-i se pare a fi o fantezie de a dânsului după evoluțiile din ultima perioadă.

Melodia Zilei: Ela Rose - Lovely Words

ABCdarul bancar. Te învață cum să nu fii cocalar

O bancă importantă din România cu ajutorul Ministerului Educației și al unui ONG a reușit să implementeze un program pentru elevii de liceu ca să-i învețe ce să facă cu banii. În principal elevii zilelor noastre știu că banii vin de la babacii din bucătărie care sunt obligați să îți dea bani pentru a fi cheltuiți prin cluburi și mall-uri. În rest nu știu și nici nu-i interesează cât de greu s-au obținut acei bani și care este sacrificiul părinților pentru ei. 
Acest program îi va învăța pe cocalari și pițipoance cum să își gestioneze banii pentru a nu intra în faliment, cum să i-a un credit numai atunci când ai neapărată nevoie (nu pentru a merge în vacanță) și mai ales nu pentru o investiție pe care știi că nu ți-o poți permite (exemplu: vecinul are o mașină tare, dar tu vrei una mai bună). 
Cele 34 de orașe în care se desfășoară programul ABCdar bancar sunt: Agnita, Alesd, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Caracal, Codlea, Copșa Mică, Dej, Drăgășani, Făgăraș, Fălticeni, Fetești, Horezu, Întorsura Buzăului, Lugoj, Mangalia, Marghita, Motru, Odorheiu Secuiesc, Onești, Pașcani, Petroșani, Pucioasa, Râmnicu Sărat, Reghin, Sighetu Marmației, Sighișoara, Târgu Frumos, Târgu Secuiesc, Toplița, Turnu Măgurele, Văleni, Zimnicea și București.

Microsoft își reneagă propriul browser

Cei de la Microsoft își reneagă browserul Internet Explorer 6. Chiar au făcut și un site pentru acest lucru. Din cauza problemelor de securitate ale lui IE6 cei de la Microsoft au lansat un amplu plan de upgradare a browserului prin mai multe canale media și internet. Momentan IE6 este folosit de 12% din populația cu acces la internet, cei mai mulți dintre ei fiind din China cu 34,5% urmat de Coreea de Sud cu 24,8% și India cu 12,3%. România nici măcar nu se află pe harta Microsoft deoarece noi suntem un popor foarte flexibil când este vorba de ceva nou. Nici măcar nu știu dacă mai folosește cineva de la noi IE în general.
Dar până la urmă cine mai folosește IE? Firefox și Chrome sunt cu mult mai bune și mai sigure.
Upgradează cu ultimul Internet Explorer

09 martie 2011

Cârcotașii plictisitori la prima emisiune

După ce acum mai bine de 10 „Cârcotașul” a fost emisiunea care a debutat cu succes. Mai târziu a devenit „Cârcotașii” iau acum după accidentul lui Huidu ar putea redeveni din nou „Cârcotașul”. După ce toată ziua ziarele au scris că Huidu a revenit la emisiune, uite că nu a fost așa. A fost prezent primele 10 minute ca mai apoi să plece zicând că și-a luat din nou concediu. În afară de scenete, care au fost destul de amuzante, în rest a fost ca plictiseală totală. Găinușă nu are sclipirea lui Huidu iar Oana, invitată de onoare și-a făcut rolul care a făcut-o celebră: cea de blondă veritabilă. Nu știu ce rating vor avea după prima emisiune dar nu mai are același farmec. Sper ca Huidu să își revină destul de repede deoarece le va fi foarte greu să reziste în asemenea condiții, pe picioarele firave ale lui Găinușă. 

S-a lansat Chrome 10. Download

Cei de la Google ne-au făcut azi o surpriză. Au lansat browserul Chrome 10 la doar 3 săptămâni după ce am testat varianta beta. Cică noul browser ar fi cu 66% mai rapid față de precedentul, este mult mai sigur (de parcă a fost spart până acuma), are o interfață mai simplificată și ce este cel mai frumos dintre toate, atunci când navighezi pe mai multe site-uri simultan și unul se blochează, nu se închide cu totul.
Deocamdată Chrome-ul celor de la Google este în plină expansiune. În ianuarie 2010 avea o cotă de piață de 10,8%, ajungând în ianuarie anul acesta la o cotă de 23,8%. Celelalte rivale ale lui Chrome, Internet Explorer și Firefox au scăzut față de anul trecut. Cea mai mare scădere a avut-o Internet Explorer de la 36,2% în ianuarie 2010 la 26,6% în ianuarie anul acesta. Mai multe date găsiți pe Browser Statistics.

Download Chrome 10

Buhuhu, vine LUNA...

Zilele acestea am trăit de parcă ar veni sfârșitul lumii. Pe site-urile de știri vezi aceiași știre: „Pe 19 martie Luna se apropie de Pământ - dezastru”. Cei cu disperarea aceasta? Parcă nu s-au mai întâmplat asemenea fenomene. Este un simplu fenomen astronomic, destul de rar, dar se mai întâmplă și nu a venit sfârșitul lumii până acum. Luna va trece la doar 356.578 km de Pământ, fenomen numit „perigeu lunar”. Nu este mare lucru, doar că Luna se va vedea ceva mai mare decât este de obicei, dar nu trebuie acuma să ne alarmăm că va sări Pământul de pe orbită.

Azi sunt mucenicii. Câți ajung în spital, câți în șanț și câți la morgă?

Azi sunt cei 40 de mucenici. Bla bla bla.....nu vă zic povestea că e plictisitoare. Ce este mai interesant este tradiția de azi, mai ales cea în rândul bărbaților. Aceștia trebuie să dea azi pe gât 40 de pahare de țuică pentru a fi sănătoși și a avea noroc tot anul. Toată lumea este acuma ațintită spre regiunea Moldovei acolo unde se deține recordul la cei mai mulți bețivi pe cap de locuitor și recordul pentru cea mai mare alcoolemie înregistrată la România (culmea, recordul îl deține o femeie). Abia aștept diseară știrile de la ora 5 să îl vă pe doctorul Bacalbașa (Galați) și pe doctorul Ciuhodaru (Iași) cum îi enumeră pe acei aduși la urgențe în comă alcoolică, pe cei găsiți în șanțuri și pe cei conduși direct la morga spitalului.

RCS&RDS a făcut rost de 368 milioane de euro, dar nu pentru a cumpăra UPC

Se pare că omului de afaceri Zoltan Teszati nu-i prea place să aibă datorii. Firma acestuia, la care este acționar majoritar, a reușit să împrumute suma de 368 milioane de dolari de la bănci, dar, nu pentru a cumpăra UPC așa cum se așteptau toți, ci pentru a-și achita datoriile de 210 milioane de euro iar restul de bani îi păstrează pentru noi investiții. 
Conform Ziarului Financiar sunt 6 băncii implicate în această poveste: ING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen Bank International AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe Societe Generale. 
Până la urmă cred că RCS&RDS va lăsa baltă povestea cumpărării UPC deoarece ar mai avea nevoie de încă un împrumut de 300 milioane de euro, pe care nu știu care mai este destul de întreg la minte să il dea.

08 martie 2011

Poza Zilei: Un prieten mai special

Dacă ești alergic la câini sau poate că nu-ți plac, în orice moment poți să-ți iei un căluț, doar sunt cele mai curate animale din lume.

Mascații se țin de șotii

foto: Gândul.info
După „glumele” făcute de mascați în ultimele luni pe când dădeau buzna peste oameni în casă acuma se pare că aveau totul plănuit până la ultimul detaliu. S-au folosit de frica avut și trăită de vameși de la ultimele descinderi din vămi. Dar de data asta aceștia au venit cu intenții bune. Fiind 8 martie aceștia au venit cu flori pentru doamnele vameși și pentru doamnele care erau în trecere prin vama Stânca Costești.
Pentru un efect total aceștia au intrat în vamă cu mașina de intervenție, cu girofarele pornite și cu cătușele pregătite. Vameșii s-au făcut albi la față dar în scurt timp au răsuflat ușurați și și-au continuat activitatea de zi cu zi: adică au continuat de colectat șpaga.

În curând vom avea apeluri video pe Facebook

După vreo doi ani de tatonări și teste cei de la Facebook și Skype sunt gata să pornească un nou serviciu pe Facebook: Apelurile video. Dacă până acuma foloseam acel chat pentru a vorbi toți prietenii noștrii de pe Facebook, în curând ne vom putea vedea față în față, exact ca pe Skype sau Messenger. Calitatea video-urilor va fi nu foarte proastă ca pe Messenger dar nici foarte bună ca pe Skype, iar ca viteză de internet nu ai nevoie de una foarte mare.

Melodia Zilei: Charlie Sheen s-a apucat de cântat

După multe petreceri cu femei, alcool și droguri și după ce a fost dat afară din serialul „Two and a half men”, Charlie Sheen s-a apucat de cântat. Bine, involuntar, dat fiind faptul că melodia a fost creată de cei de la Schmoyoho, frații care împreună au lansat hituri pe YouTube mixând anumite materiale video. Melodia se anunță de acum un succes. Enjoy 


07 martie 2011

Frate, frate dar brânza e pe bani. Antena și RCS se dau reciproc în judecată

După ce săptămâna trecută AntenaTV Group a cerut în instanță falimentul RCS&RDS acum a venit rândul celor de la RCS&RDS să ceară falimentul  AntenaTV Group. Cererea a fost înregistrată la data de 4 martie iar termenul de judecată va fi pe 31 mai anunță Capital.ro
Să nu uităm că RCS&RDS și cu AntenaTV Group au fost frați. Cei doi s-au unit pentru a cumpăra drepturile de televizare ale Ligii 1. Dar cum totul este bine și frumos până la bani, acestea s-au dat în judecată imediat cum drepturile de televizare sunt pe sfârșite iar o a doua șansă nu prea mai au deoarece acuma drepturile se vor vinde pe pachete. 
Probabil aceste procese va împiedica RCS&RDS să preia UPC așa cum s-a zvonit în ultimele săptămâni.

Primul trailer „Puss in Boots”

S-a lansat primul trailer din „Puss in Boots” sau „Motanul încălțat„ varianta românească. Personajul din Sherk, interpretat de Antonio Banderas s-a gândit să își facă un film propriu care va fi lansat pe 4 noiembrie în SUA iar în România pe 2 decembrie.

Yahoo.ro s-a lansat timid și fără speranțe

S-a lansat și în România Yahoo. Nu știu de ce, nu știu ce caută și nici nu știu ce au de gând să reușească cu asta. Pagina principală a portalului arată mai mult ca un blog, un blog ce preia știri de pe alte site-uri, că doar e portal, ăsta e rolul lui. În rest gol și fără interes. Nu știu ce doresc să facă în România, de folosit motorul lor de căutare nu o să-l folosească nimeni, google e șeful pe aici. Poate doar îți doresc șefii Yahoo ca românii să aibe căsuțe de email pe.ro dar poate nu știu sau nu au cercetat dar cam 80% - 90% din căsuțele de email ale românilor sunt pe Yahoo asta și datorită programului de mesagerie instant Yahoo Messenger.
Probabil nu doreau să rămână cu domeniul cumpărat și au decis să bage și ei ceva din burtă acolo, să nu stea degeaba, nu de alta.
Probabil nu vom ști niciodată ce a fost în mintea lor dar cine știe, ce ne rezervă viitorul nouă, că pentru ei îl prevăd sumbru, rău de tot.

Chinezii fugăriți de FISC

Razie de amploare azi la Dragonul Roșu acolo unde cei de la Garda Financiară și ANAF i-au pus pe fugă pe toți cei care fentau legea, adică cam pe toți.
Ați fost vreodată pe acolo? Eu am fost o dată sau de două ori, nu mai țin minte dar știu cum ce se face treaba pe acolo. În mare parte sunt chinezării ieftine pe care le cumperi fără factură sau bon fiscal. Cumpărătorii sunt de obicei persoane care dețin un magazin sau chiar persoane care vând la colțul străzii și în autogări și gări. Este marfă multă, de toate felurile, ieftină și de prostă calitate. Dar ce mai contează atunci când ai un profit uriaș nedeclarat la stat.

Poza Zilei: Steaua în genunchi, la propriu

Poza zilei vine din sport, acolo unde, aseară, Steaua București s-a făcut de răs în fața propriilor suporteri pierzând cu 3-0 în fața celor de la FC Brașov. Fanii Stelei au scandat ironic la finalul partidei "Campionii, campionii!" şi i-au cerut demisia lui Marius Lăcătuş


foto: GSP

Întrebarea zilei: De ce nu au voie să intre rromi în discoteci?

Un studiu european arată că 9 din 10 discoteci din România nu permit intrarea rromilor. Păi, oare de ce? 
În mare răspunsul este foarte simplu. Majoritatea patronilor de discoteci vor să evite scandalul, produce pagube materiale discotecii și pierde și clienți. În majoritatea cazurilor de bătăilor din discoteci au ca protagoniști persoane de etnie rromă. Probabil cei care au făcut studiul ar fi trebuit să verifice datele jandarmeriei privind violențele din și din jurul discotecilor și așa s-ar fi prins din prima care este problema fără să mai dea bani pe studii aiurite. 
În România acest studiu a cuprins 10 discoteci: 4 din București, 2 din Cluj, 2 din Craiova și una din Dorohoi. Numai o discotecă din capitală a permis intrarea rromilor, aceasta fiind probabil destul de goală la acea oră.
Cred că dacă ei ar fi mai cumpătați cu privire la aerele de macho, la consumul de alcool și „calitățile” lor de mari cuceritori, probabil nimeni nu ar avea nimic de comentat.

Voi de câte ori ați fost protagoniști la asemenea scene în discoteci și cluburi?

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More