05 martie 2011

Poza Zilei: La mine a venit primăvara

La mine a venit primăvara........

04 martie 2011

Biserica s-a transformat în bancă

Se întâmplă în România, acolo unde bisericile nu sunt impozitate de stat. Bisericile s-au transformat, din câte se pare, în bănci. Atât mitropolia Moldovei cât și ce-a a Olteniei și-au făcut câte un C.A.R (Casă de ajutor reciproc), prin care împrumută pe cei cu nevoi de credite. Ca să te împrumuți de la biserică, trebuie să faci 3 lucruri: să demonstrezi că ești creștin, să plătești contribuția la biserică și să nu împrumuți mai mult de 5000 lei. La fiecare împrumut este câte o dobândă de 6%. Ca să vezi, pe lângă hoteluri, tipografii, restaurante și alte lucruri biserică se pare că se bagă și în sfera bancară. Dar am și eu o întrebare: Taxe la stat când plătesc????

Și la sfârșit o dedicație pentru popi:

Întrebarea Zilei: Dorința de a te afișa excesiv în public este o boală?

Am să încep direct: Dorința de a te afișa excesiv în public este o boală?. Întreb deoarece mă uit la tv, în ziare, pe internet, peste tot se vorbește de divorțul dintre Monica și Irinel Columbeanu. Oare nici la divorțuri așa zisele vedete nu se abțin să se afișeze în public, să arunce cu noroi unui în altul? Chiar le place așa ceva, au o plăcere sadică pentru așa ceva? Până acum o nuntă, o naștere,un botez și mai ales un divorț erau niște lucruri personale petrecute departe de camere de filmat și blițurile camerelor foto. Înțeleg că ești o persoană publică dar s-a inventat așa numitul „comunicat de presă” unde îți poți spune punctul de vedere privind un anumit subiect.
Dar să pare că această „boală” este una destul de răspândită printre pseudovedetele noastre, alimentată și de ziarele de scandal gen Cancan, Libertatea și Click. Bineînțeles ele făcând rating, și celelalte trusturi de presă mai serioase dau aceleași lucruri promovând niște „valori naționale” cu care ne „mândrim” în lume 

Melodia Zilei: Jay-Z - Reminder

Poza zilei: Căluțul zâbăreț

Cum salvezi o companie? Simplu: îi schimbi numele

Cam sub acest slogan CFR Călători vrea să salveze ce-a mai rămas din cursele cu trenul. Se pare că domnii de acolo s-au gândit mult și bine și au găsit soluția salvatoare pentru a salva compania. Nu scumpesc biletele, nu dau oameni afară, așa ați ghicit....schimbă numele curselor. Ce personal, rapid și accelerat, acuma trebuie să ne europenizăm. Așadar puținii nemți care mai trec pe la noi vor avea la dispoziție, Intercity InterRegio și Regio. Prețurile biletelor vor varia în funcție de categoria trenului, viteza lui și dacă va circula noaptea sau ziua. Adică mai tradus pe românește pare a fi o creștere ascunsă a prețurilor biletelor. 
Intercity (IC) - care la rândul lor se clasifică în Eurocity IC, Euronight IC, Intercity IC şi Intercity Night
InterRegio (IR) - Interregio IR şi Interregio Night 
Regio (R) - Regio Express, Regio şi Regio Urban/Suburban

Mă doare capul de atâtea arestări

În ultima perioadă cei de la DNA s-au pus pe arestat. Băi și arestează în prostie, începând cu vameșii în vestul țării, au ajuns la cei din est și apoi i-au luat și pe cei din București. Stai să vezi că acuma vine grosul, cică arestează și la „centru” adică la ANAF. Am mai multe întrebări de pus:





  1. E pe bune?
  2. De ce acuma?
  3. Nu cumva este propagandă?
  4. Dar campanie politică?
  5. Când arestează politicieni?
  6. Dar mai ales, cine este dom'le regina? Ăștia de la Realitatea sunt în stare să dea și profitul de o lună pentru a afla. Mai bine îi ajutați voi să nu cumva să dea faliment.

RObotzi au ieșit de pe YouTube

A fost o mare revoluție aseară pe YouTube, deoarece episodul 6 din RObotzi nu mai apărea. Într-un final după multe comentarii și dezbateri a venit și rezultatul. Cei de la Creative Monkyez au hotărât să nu mai posteze serialul pe YouTube din cauza re-uploaderilor  care furau, la propriu, fiecare episod în parte de pe canalul original.
Este o măsură bună și normală, deoarece ei depun multă muncă și suflet pentru a prezenta acest serial gratis, care de acuma se poate vedea doar pe site-ul mamă  http://creativemonkeyz.com/robotzi

03 martie 2011

Ultima glumă în România: Se construiesc spitale

Am văzut azi pe ȘtirileProTv.ro ultima glumă din România, și ce-a mai tare de până acuma: se construiesc spitale. Nu 1-2 spitale, ci 6 spitale universitare de urgență. Numai când te uiți la proiecte zici că sunt SF-uri, iar când te uiți și la cifre te i-a durerea de burtă de la atâta râs. Cică vor să facă spitale în parteneriat public-privat cu o investiție totală de 1,5 miliarde euro. Ei nu sunt în stare să plătească medicii, să cumpere medicamente, să ofere servicii de calitate dar vor face rost de atâția bani să construiască spitale. 
Cele 6 spitale ar urma să fie construite în  Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara și București.

Melodia Zilei: Play & Win - Ya BB

De la iPad2 la iPad100

Dacă tot au început să apară iPad-urile, în fiecare an, ca ciupercile după ploaie, m-am hotărât să fac un exercițiu de imagine. Ce ar fi să ne imaginăm la ce ar utile viitoarele generații de iPad-uri, că deocamdată nu le vă folosința, decât la frecatul mentei pe internet.

  • iPad3 - display full HD, procesor A6, placă video integrată, mufă căști, camera față, spate și lateral
  • iPad4 - display 3D, procesor A6, port USB, are în plus față de precedentul și o cameră 3D.
  • iPad5 - display 4D, procesor A7, 2 porturi USB, conectare direct la satelit, plus o cameră holografică cu care poți vedea persoana cu care vorbești la dimensiunile reale.
  • iPad6 - îți face cumpărăturile, merge la muncă pentru tine, face curat în casă și îți cumpără și o vacanță ca bonus.
  • iPad7 - Are un sistem de teleportare. poți vorbi cu oricine vrei, cu doar un click ajungi direct la el , la propriu
  • iPad8 - iPad10 - Nu are nimic în plus că Steve Jobs a murit și nu mai avea cine să gândească pe la Apple. Compania intră în colaps și e cumpărată de Microsoft.
  • iPad11 - are windows și poți copia și transmite fișierele cu 100 GB/s. Poți asculta MP5 și se poate transforma într- mașină.
  • iPad12 - Acum se poate transforma într- mașină zburătoare și poți merge în spațiu cu ea. Bateria rezistă 2 ani.
  • iPad13 - iPad100 - Sunt ultimele tipuri de iPad-uri, a apărut o nouă tehnologie împrumutată de la vecinii noștrii extratereștrii. Un fel de iPad pe retină pe care îl poți controla cu mintea. 

02 martie 2011

S-a lansat iPad2. Așa... și?!

Cu mare tam-tam și fast s-a lansat noua versiune de iPad. Cu toate că se află în stare destul de precară, Steve Jobs a fost cel care a prezentat iPad2 ca fiind  „cel de-al treilea blockbuster din seria post PC-uri”. 
Eu tot nu înțeleg la ce poate fi folositor acest iPad. Înțeleg că primul a fost ceva nou, revoluționar și de aceea a prins la public, cât despre dotări lasă de dorit. La iPad2 cică ar fi altă poveste, are un procesor dual core, un ecran HD, cameră față și spate și este cu 33% mai subțire față de precedentul. Se pare că prețurile rămân același ca la versiune anterioară, începând de la 499 dolari bucata (asta în funcție și de capacitatea fiecăruia).
În rest mare lucru nu s-a schimbat, nu are flash, nu poți citi documentele PDF, nu poți copia muzică sau filme (doar direct cumpărate de la magazinul virtual Apple) și mai ales nu poți salva fișierele pe un alt dispozitiv, deoarece pur și simplu sunt incompatibile ca sistem de operare. Cum majoritatea europenilor au încorporat Windows-ul, ar fi imposibil de cooperat cu sistemul Apple-iOS 4.3 de pe iPad.
Acuma să vedem ce succes va avea noul model, cât despre el nu mi-aș cumpăra nici prima nici a doua variantă, pur și simplu nu am ce face cu ele. 

Poza Zilei: Șoricelul zâmbăreț

Ai rate neplătite? Banca îți sună vecinii să te facă de râs

O nouă practică este pusă în aplicare de majoritatea băncilor pentru a-și mai recupera o parte din bani de la datornici. Acestea, cu toate că au toate datele personale ale clientului, ele caută în cartea de telefon și fac rost de numărul vecinului pentru a-l ruga ca vecinul datornic să i-a legătura cu banca. Chiar dacă nicio bancă nu recunoaște faptele spun că este un lucru bun, că doar așa datornici, de rușine își vor plăti datoriile. 

"O astfel de practică nu e legală. Vecinul nu are nicio legătură cu problemele mele cu banca. În cazul în care convorbirile de acest gen se repetă, obţineţi o dovadă şi reclamaţi la ANPC.", 
Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor

Rezervație naturală pentru claustrofobii din închisori

Când este vorba de închisoare, toată lumea suferă de claustrofobie. La fel și Bercea Mondialul, care a cerut recurs la arestarea preventivă pentru acest motiv. Am o idee: hai să facem o rezervație naturală pentru claustrofobii din închisori, să nu mai stea în acele camere mici, să stea la soare, să miroasă iarba și florile, să asculte ciripitul păsărilor, un fel de Jurassic Park cu garduri uriașe electrice pe unde rudele nu vor putea arunca diferite obiecte folositoare celui condamnat. 

Mai cumpără RCS&RDS UPC-ul? Încă o firmă îi cere insolvența

După de anul trecut două firme au cerut, în instanță, insolvența RCS&RDS acuma a venit rândul unei alte firme, mult mai mari și mai puternică. Este vorba de trustul lui Voiculescu, AntenaTV Group SA, care a depus la Tribunalul București o cerere de insolvență pentru RCS&RDS pentru o datorie de 2,1 milioane de euro, inclusiv TVA. Termenul de judecată a fost stabilit pentru 17 mai 2011.
Acuma vine întrebarea: Mai cumpără RCS&RDS UPC-ul? În mod normal nu, în primul rând nu au bani și în al doilea rând au toate șansele să intre în insolvență pentru datoriile uriașe pe care le au, 155 milioane numai la bănci.

01 martie 2011

Românii au talent...la furat!!!

Românii au talent, deja se știe lucrul acesta, au trecut abia 2 episoade din show-ul de la ProTv. Dar se pare că românii au talent și la furat, mai bine zis la făcut site-uri cu același nume cu știri luate de pe site-ul original și mai fac și vizite și implicit bani din asta.
La o simplă căutare pe google „romanii au talent” veți găsi pe prima pagină, pe lângă site-ul mamă, și alte site-uri ca: www.romaniiautalent.net, romaniiautalentro.blogspot.com, romaniiautalent29.com cu peste 1500 de vizitatori unici pe zi. Oare mă întreb, nu încalcă niciun drept de autor, preluând numele și știrile de pe site-ul oficial, drepturi plătite de ProTV cu bani grei pentru a  putea difuza emisiunea???.

Și mai este ceva special la un site: romaniiautalentro.blogspot.com. Interesant cum de are același aspect cu site-ul oficial al emisiunii. Oare nimeni de la ProTv nu se sesizează cu privire la aceste aspecte? Sau deja sunt obișnuiți să fie furați?
Site original 

site copiat 

Bancul zilei: De ce a traversat puiul strada?

La întrebarea simplă: „De ce a traversat puiul strada?” fiecare are un răspuns propriu și original...


Învăţătoarea de şcoală: Pentru că a vrut să ajungă de partea cealaltă.


Profesorul de liceu: Chiar dacă v-aş explica, dragii mei dobitoci, tot n-aţi înţelege.


Platon: Pentru că a mers în căutarea binelui şi armoniei..


Aristotel: Este în natura puilor să traverseze străzi..


Karl Marx: Avea instabilitate istorică şi dialectică.


Martin Luther King: I have a dream. Văd o lume în care toţi puii vor fi liberi să traverseze străzile fără să fie 
întrebaţi de motivele lor.


Moise: Şi Dumnezeu a coborît din ceruri şi a poruncit puilor: Traversaţi autostrăzile! Şi puiul a traversat-o, şi toţi s-au înveselit.


Bill Clinton: Puiul n-a traversat autostrada. Repet, puiul NU a traversat autostrada.


Machiavelli: Chestiunea este că puiul a traversat autostrada. Cui îi pasă de ce? Faptul de a traversa autostrada justifică orice motiv.


Freud: Faptul că te preocupă de ce puiul a traversat autostrada scoate în evidenţă nesiguranţa ta sexuală: Oedip Avicol.


Bill Gates: Chiar acum am lansat în piaţă MSChicken 2000, care nu numai că traversează autostrăzile, ci face ouă, arhivează documentele importante şi rotunjeşte calculele dv.


Darwin: De-a lungul marilor perioade de timp, puii au fost selectionaţi natural, ajungînd la forma ce o au acum şi au o dispoziţie genetică de a traversa autostrăzile.


Einstein: Dacă puiul a traversat autostrada sau autostrada s-a deplasat pe dedesubtul lui depinde de punctul de reper relativ.


Andersen Consulting: Iregularitatea părţii autostrăzii pe care se afla puiul îi ameninţa poziţia dominantă pe piaţă. Puiul se lovea de sfidări importante pentru a crea şi a dezvolta competenţele necesare pentru a înfrunta competitivitaea pieţei. Andersen Consulting, într-o relaţie de parteneriat cu clientul, a sprijinit puiul prin reproiectarea strategiilor lui de distribuţie fizică şi a proceselor de implantare. Folosind metoda de integrare avicolă (MIA), Andersen a ajutat puiul să folosească abilităţile lui proprii, metodologia, cunoaşterea, capitalul şi experienţa pentru a alinia gîndirea, procesele şi tehnologia puiului în sprijinul strategiei lui globale în cadrul lucrărilor Gestiune de Programe. Andersen Consulting a convocat o echipă interdisciplinară de analişti de autostrăzi şi crescători de pui care, împreună cu consultanţi din firma Andersen care aveau remarcabile abilităţi în industria transportului, au organizat timp de 2 zile o serie de şedinţe cu scopul de a împărtăşi capitalul lor individual de cunoştinţe, atît explicit cît şi implicit, să-i permită a ajunge la sinergii confluente în obţinerea scopurilor emanate din planificarea şi designul de succes conjugate cu implementarea unui cadru de valori antreprenoriale prin continua dezvoltare a proceselor avicole. Şedinţele s-au desfăşurat într-un ambient care reproducea un parc, facilitînd un impact strategic centrat în industrie şi elaborînd un mesaj CONSISTENT, CLAR şi UNIC, aliniat cu misiunea, scopurile şi valorile principale ale puilor. Toate acesta au condus la crearea unei soluţii integratoare a afacerii globale.


Buddha: A pune această întrebare contrazice propria ta natură de pui.


Publicitate de profil: Unde scrie "Puiul traversează autostrada" trebuia să zică "Afacerile necurate ale lui Puiu".


Titlu de ziar naţional: Criza economică constrînge puiul să traverseze autostrada!


Titlu de pagina 12: Puiul e gata!


Revista Femeia: Luminile amurgului se vărsau peste cîmpia solitară. O lumină. Un destin. O singurătate. Puiul a ridicat capul ca în căutarea unui răspuns la toate întrebările sale. La distanţă, o modestă căsuţă de tablă. Nici o maşină nu traversa la ora acea autostrada nr. 2, care uneşte Filea de Jos cu Giurtelecul Hododului. Puiul a ştiut atunci că a ajuns momentul. Scuturîndu-şi amorţeala penelor a mers hotărît, a pus un picior pe asfalt, pe urmă altul, şi altul, şi altul (oare cîte picioare are?). Mergea mîndru. Ştia că se apropia să reuşească imposibilul. Se gîndea la succes. La glorie. La faimă. De aceea n-a văzut acel camion fără lumini. De acea n-a auzit zgomotul rablagit al motorului Roman.


Le Monde: Les consequences pour les Balcanes sont encore a prevoir: un poulet est arrive à traverser la route sans blesures.


Ziarul Adevărul: Băsescu şi puiul: obscurele coridoare al unei relaţii improprii. Ce este în spatele afacerii autostrăzilor? Informaţie exclusivă: găinile şi puişorii care primesc pe sub mînă mălai de la stat. Cine sînt cei care profită de ouă? Citiţi ziarul de mîine.


Acasă Magazin: Toată intimitatea puilor: "Îmi lipseşte numai dragostea ca să am un succes total".


Sofistul: Toţi puii traversează autostrăzile. Puiul a traversat autostrada. Puiul este în sine tot o autostradă.


Emil Constantinescu: Concetăţeni, v-am prevenit: dacă nu oprim puiul corupt acum o să ajungă pînă pe trotuarul de vizavi şi va reduce credibilitatea ţării la parteneriatele cu Occidentul!


Ion Iliescu: Pentru că e un !#$&^* de ţărănist iresponsabil!


Traian Băsescu: Am dat dispoziţie să i se îngheţe conturile pînă nu plăteşte taxele de drum!


Marko Bela: E un drept al minorităţii avicole.


Proiect Impsat 2000: Înainte de a întreba orice, citiţi norma ISO-PUI 2003 şi după aceea sunaţi-mă. O puteţi consulta pe Intranet.


Suport tehnic (SRL service): Eu de aici nu văd să se fi traversat strada. Resetaţi puiul şi dacă tot îl vedeţi că traversează, formataţi ouăle sau trimiteţi cineva din firmă la cursurile noastre ($322 la cursul zilei plus TVA).


După mine: Puiul a traversat autostrada pentru a consola puicuţa aceea bronzată care îi place lui atunci cînd ea se întorcea supărată acasă, pe trotuarul de vizavi, de la meciul de retrogradare al echipei FC Cucurigu.

Iertat, curat și cu un milion în plus la salariu

După ce săptămâna trecută șefii de CBS au întrerupt filmările „Two an a Half Men”, se pare că săptămâna asta s-au răzgândit. După ce Charlie Sheen a dat mai multe interviuri și câteva probe fiziologice pentru a arăta că nu consumă substanțe interzise acesta se va întoarce pe platourile de filmare pentru a termina de filmat sezonul 8 al serialului cu un milion de dolari în plus la salariu. Așadar acuma va încasa doar 3 milioane de dolari pe episod plus alte bonusuri și beneficii.
Acuma vine întrebarea: Dacă este atât de urât de șefi, de ce nu este demis? Păi răspunsul este foarte simplu, Charlie Sheen este o „mașină de făcut bani”. „Two and a Half Men” este cel mai urmărit serial din lume cu peste 40 de milioane de telespectatori pe episod, un profit de 250 de milioane + alte 150 milioane din publicitate pe sezon. Credeți că pe cei de la CBS îi interesează viața privată? Da de unde!!!

Melodia Zilei: Willow Smith - 21st Century Girl

Liga I vs. telenovelele coreene

Câți dintre românii se mai uită la campionatul de fotbal românesc? Păi din ce în ce mai puțini. Numai când auzi de așa ceva te gândești la terenuri proaste, joc mediocru, arbitraj îndoielnic, blaturi, tribune goale, antrenori în chiloți în fața ziariștilor și Gigi Becali.
În acest weekend a început cu surle și trâmbițe etapa a 19-a din campionat, dar fără mare priză la spectatori. Dacă meciul dintre Oțelul și Pandurii nu s-a jucat, din cauza unei dispute la LPF, restul partidelor ori au fost prea plictisitoare, ori fără suporteri, ori transmise de televiziuni ce acoperă doar 20% din populația țării.
Următoarele zile au venit și audiențele; făcând o comparație Liga I este la fel de urmărită la fel de mulți telespectatori ca telenovela coreeană de la TVR1. Deci TVR-ul nici măcar nu ar mai trebui să participe la următoarea licitație privind drepturile de transmitere a meciurilor că ei deja au cam același număr de telespectatori ca toate televiziune ce transmit Liga 1 la un loc.
foto: gsp.ro

Poza Zilei: Un mărțișor de la Google

Happy Mărțișor Day. Și să vină primăvara mai repede...

28 februarie 2011

România, risc iminent de revoluție?! Hai du-te!!

Potrivit „jurnaliștilor” de la Wall Streed Journal, după o mare cercetare de piață a lor au făcut un clasament cu țările cele mai predispuse la o revoluție de tipul celei din Libia sau Egipt. Clasamentul a fost calculat pe bază a trei criterii: gradul de nedreptate socială din țară, capacitatea populației de a face opoziție civilă și dorința oamenilor de a ieși la proteste și cuprinde 85 de state. Surprinzător România este pe primul loc în Uniunea Europeană, pe 2 în Europa și pe 37 în lume, cu toate că la noi au fost proteste pașnice și nu foarte mari, față de Grecia, spre exemplu. Probabil cei de la Wall Streed Journal nu știu că acum 21 de ani România a trecut prin ceva asemănător și nu s-a ales cu nimic bun asta. Probabil acum românii știu că dacă schimbă un guvern va venii altul care va face aceleași lucru ca precedentul și în plus economii și așa fragilă va fi cu totul la pământ, infrastructura este afectată iar investitorii vor fugii ca dracul de tămâie.

Clasament Wall Streed Journal:

Top mondial:            Uniunea Europeană:                    Europa:
1.Kenya                   1.România                                 1.Belarus
2.Camerun               2.Lituania                                   2.România
3.Pakistan                3.Letonia                                    3.Lituania
.................
34. România

Romtelecom mișcă, a preluat BoomTV

După ce Romtelecom nu a mișcat la vestea că RCS/RDS vrea să cumpere UPC, se pare că au mișcat, preluând BoomTV după o tatonare de 3 ani. Se pare că la acestă tranzacție a contribuit din plin și criza, care de la o cotație a BoomTV la 50 de milioane în 2008, la doar 8 milioane în ziua de azi. Se pare că insolvența i-a făcut pe cei de la DTH Television Grup să predea Boom fără nicio prea mare contestație. 
Cu această tranzacție Romtelecom ajunge la peste 1,14 milioane de abonați la serviciile TV, foarte aproape de UPC care are în prezent 1,15 milioane de abonați. 
Acuma să vedem dacă Romtelecom va deveni interesată și de UPC?

Draga mea iubită, tinichea hodorogită

Să nu credeți că vorbesc despre o actuală sau o fostă iubită, nu, că nu am nimic cu ele. Vorbesc despre iubirea tuturor, Dacia hodorogită. După ce a încântat generații întregi acuma zace aruncată pe toate străzile, făcută praf și mai și blochează un loc de parcare destul de folositor la ponderea de mașini din ziua de azi. Chiar zilele trecute m-am „împiedicat” de o asemena vechitură, dar ce să vezi, după ce că este făcută praf, nu mai are roți și nici geamuri, proprietarul încă o mai iubește și nici în ruptul capului nu vrea să scape de ea. Cică îi aduce aminte de tinerețe și de iubita lui soție de care a divorțat cu scandal și bătăi. Ironic...nu!!!!

Dedicație:
„Draga mea iubită
Tinichea hodorogită
Te iubesc și te ador
Ca pe-un pui de curcă chior”

Melodia Zilei: Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor

Mie îmi place, chiar dacă este un remake după Lambada.

Băiatul perfect. Nu-l angajați?

Este criză, locuri de muncă nici atât, sărăcie, foame, dar ce nu face românul să se angajeze undeva. Cel mai la îndemână este un CV bine făcut, dar nu orice CV, un CV video și în engleză dacă se poate. Ne explică băiatul de mai jos care, ne arată ce calități îți trebuie ca să ai succes.
„Hi, this is my resume. I need a job, all companies please contact me! My mom says I have a lot of potential. I know I am a smart guy. I am an analytical person. I have big brains. I have talent. I think a lot. I am generally a nice person…so…I need a job. I need money. I am hungry. Yours sincerely, Rădulica.”

Unde-i încălzirea globală, că mor de frig?!

Deși se vorbește din ce în ce mai mult de încălzirea globală, eu nu văd nicio încălzire, ba dimpotrivă e din ce în mai frig chiar dacă deja sunt cu un pas în luna martie. Azi am fost în oraș și am simțit cum îmi ajunge aerul rece în plămâni. Oare cei care vând mărțișoare se așteaptă la vreo vânzare pe vremea asta, dar cei cu florile, ce fac?
Azi a apărut în The Huffington Post un articol despre încălzirea globală, sau mai degrabă despre combaterea ei. Cică cei de la NASA au spus că efectele încălzirii globale ar putea fi combătute cu un război nuclear. Ce, sunteți nebuni?!! Cum poți să spui așa ceva, asta ar un motiv suficient de bun să pornească un război așa cum SUA a avut un „motiv” asemănător pe baza unor declarații atunci când a atacat Irakul (apoi totul se pare că a fost o mare minciună spusă un irakian, pentru a dărma regimul lui Saddam).

Voi cum simțiți „încălzirea globală”??

So fucking easy...iar regele nu s-a bâlbâit

So fucking easy...cam asta a fost cuvântul de bază aseară la Premiile Oscar. Melisa Leo a descris cel mai bine emoția câștigării unui premiul Oscar, pentru rolul secundar din „The Fighter”. În rest seara a aparținut filmului „The King's Speach”, care a adunat nu mai puțin de 4 premii Oscar dintre care și cele mai importante: cel mai bun film al anului și cel mai bun actor în rol principal.
Cea mai bună actriță a fost Natalie PortmanBlack Swan” și cel mai bun actor Colin FirthThe King's Speech


Lista completă a câștigătorilor:


Cel mai bun film: „The King's speech”
Cel mai bun actor în rol principal: Colin Firth (The King's Speech)
Cea mai bună actriţă în rol principal: Natalie Portman (Black Swan)
Cel mai bun rol secundar masculin: Christian Bale ( The Fighter)
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Mellisa Leo (The Fighter) 
Cele mai bune efecte vizuale: „Inception”
Cel mai bun montaj: „The social network”
Cea mai bună regie: „The King's Speech”
Cel mai bun scurt metraj: „God of love” 

Cel mai bun documentar: „Inside Job”
Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Strangers no more”
Cel mai bun machiaj: „The Wolfman”
Cele mai bune costume: „Alice in Wonderland” 
Cea mai bună melodie originală  „We Belong Together” (Toy Story 3)

Cel mai bun mixaj de sunet: „Inception” 
Cea mai buna coloană sonoră: „The Social Network”
Cel mai bun film într-o limbă străină: „In a better world” (Danemarca)
Cel mai bun scenariu original: „The King's Speech”
Cel mai bun scenariu adaptat: „The Social Network”

Cea mai bună imagine: „Inception”
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Toy Story 3”

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: „The Lost Thing”

27 februarie 2011

Poza Zilei: De câte ori vedem așa ceva?

Momentele deosebite sunt rareori surprinse de obiectivele camerelor foto, dar poza de mai jos a fost făcută la momentul potrivit.

Ironia Sorții în sport

Ironia sorții în sport vine din Anglia  acolo unde Arsenal a pierdut Cupa Ligii Angliei în minutul 89. Ironia este cu atât mai mare încât a fost învinsă de Birmingham, echipa clasată pe locul 16 în Anglia, la 2 puncte de retrogradare. 
Scorul a fost deschis de Birmingham prin Zigic în minutul 28, pentru Arsenal a egalat Van Persie în minutul 39 iar lovitura de grație a dat-o Martins în minutul 89.
Mai multe date găsiți pe Sport.ro

Portofelul românesc

Portofelul românesc sau mai bine zis al românului, în afara de utilitatea lui pentru bani (pe care și așa nu îi dețin), mai adăpostește multe altele lucruri, unele mai folositoare altele deloc.

  1. Păi românul, în general, în portofel are în primul rând un calendar, fie că este unul electoral căpătat cu pixuri și brichete, fie este de altă natură. 
  2. Un alt lucru pe care îl găsești în portofelul românului este iconița, fundamentală stării de spirit.
  3. Acte, fie buletin, permis, cardul bancar etc.
  4. Multe hârtii inutile, cu am fi notițe, rețete, bonuri fiscale, chitanțe, bilete (autobuz, tren, tramvai, autocar etc.)
  5. O pastilă două, de la nelipsita aspirină până la.... multe altele.
  6. Cei tineri au nelipsitul prezervativ (ceea ce este un lucru bun, ba chiar foarte bun).
Eu în general nu țin foarte multe în portofel, în afară de banii pe care nu îi am, mai am doar: buletinul, permisul de conducere, permisul de intrare la bibliotecă, multe adrese și cărți de vizită, cardurile, doi-trei mărunți pierduți în spațiu și ceea ce este recomandat atât pentru fete cât și băieți, un prezervativ.

Câinele îndrăgostit de fotbal

Faza weekendului vine din campionatul Braziliei unde, la un meci de fotbal, probabil plictisit de jocul echipei favorite, un câine intră pe teren deposedează adversarul și începe să jongleze cu mingea. Probabil un câine ar fi folositor și în campionatul românesc să mai distreze lumea că meciurile au devenit din ce în ce mai penibile..

Oscarul pentru „The Social network” sau „The King's Speach”???

În această noapte, pe la ora 3.00 (ora României) va începe a 83-a ediție a premiilor Oscar cu doi mai favoriți în frunte pentru premiul cel mare, „The Social Network” și „The King's Speach”. Am văzut ambele filme, mi-au plăcut ambele filme, dar mi-ar fi destul de greu să decid cine a fost cel mai bun. De data asta să lăsăm totul pe mâna criticilor de film care au avut drept de vot, că au de unde alege, nu ca anul trecut când au dat cel mai important premiu unui film care putea fi catalogat ca documentar și care mai apoi a fost vândut cu ziare și reviste pentru a mai scoate ceva bani. Bineînțeles că vorbesc de „The Hurt Locker”.
La cel mai bun actor îl prefer pe Colin Firth The King's Speach” iar la cea mai bună actriță pe Natalie Portman "Black Swan".
Cea mai bună animație aș dori să fie adjudecată de „How to Train Your Dragon” chiar dacă „Toy Story 3 este  marele favorit.
Așa cum am spus mai sus Oscarul începe pe la 3 dimineața (ora României) și este transmis în direct de HBO.


Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More