16 aprilie 2011

Casele de discuri fac lobby la Comisia Europeană

Muzicienii și fanii deopotrivă sunt în stare să sară la gâtul Comisiei Europene care dorește să prelungească termenul pentru deținerea de drepturi de autor cu încă 20 de ani, asta așa la propunerea marilor case de discuri care dețin drepturile de autor pentru melodiile lui Elvis Presley sau Beatles spre exemplu, și fac milioane de dolari anual. 

În mod normal după 50 de ani de deținere a unor drepturi de autor acestea devin drepturi conexe (cum ar fi Mozart sau Beethoven) și pot folosite de toată lumea ceea ce ar însemna un dezastru pentru marile case de discuri care încasează cam 90% din drepturile de autor a unor artiști.

Pe prognoză, România a ieșit din recesiune

Comisia Națională de Prognoză a spus că România a ieșit din recesiune în primul trimestru a acestui an cu o posibilă creștere economică de 0,5% față de ultimul trimestru și de 1,3% față de primul trimestru din 2010. Woow, creștere de 1,3% este mult, chiar foarte mult la nivel actual al economiei, mi-e greu să cred asta, dar asta vom afla tocmai pe 13 mai, atunci când Institutul Național de Statistică ne va da toate datele oficiale. Pentru ca o economie să iasă oficial din recesiune are nevoie de 2 creșteri economice consecutive

Poza Zilei: Pui de Paști

Foto: REUTERS/Jamal Saidi

Melodia Zilei: Bruno Mars - Today My Life Begins

S-au triplat amenzile pentru nesimțiți

Veste proastă pentru cei care au de gând să iasă la un grătar. Bine ieșitul la grătar este gratuit, dar ce te faci atunci când „integrezi” vestitul pet de plastic în natură? Tocmai s-au triplat amenzile pentru cei care fac mizerie după o zi de distracție cu mici și bere. Dar avem o problemă, nu prea re cine să-i amendeze pe cei care încalcă legea, doar conștiința, dar nici aia nu mai este. Să nu credeți că amenzile s-au mărit că erau prea mici, ba dimpotrivă, dacă până acuma ajungeam undeva la 3000 lei acuma pot ajunge până la 50.000 lei. Acuma tot ce trebuie este să mai iasă și soarele ală, că nici naiba nu iese pe vremea asta afară.

15 aprilie 2011

Întrebarea Zilei: Se merită sau nu să faci o facultate?

Întrebarea nu o pun eu ci un profesor universitar din SUA care pune la îndoială educația universitară și câștigurile care urmează. Laurence Kotlikoff profesor universitar de economie la Universitatea din Boston a scris un articol în Bloomberg unde arată că absolvirea unei universități de prestigiu nu contează pentru venitul viitor deoarece în ziua de azi se pune baza pe abilitatea unui student nu după renumele universității care a urmat-o.

Laurence Kotlikoff a luat drept subiecți 4 persoane cu studii diferite și a demonstrat că de-a lungul vieții toate cheltuielile sustenabile ale lor sunt aproape identice cu toate că ești instalator sau medic.
Unui medic îi apar cheltuielile materiale abia după 6 ani de studiu (după terminarea liceului), în plus el trebuie să achite și datoriile uriașe de pe urma împrumutului pe care l-a făcut pentru plata studiilor plus el va achita un impozit mult mai mare față de un instalator care după un curs va putea intra în câmpul muncii și va produce imediat bani.

Dacă ar fi să luăm cazul României nu prea să merită să dăm bani pe facultate. Chiar azi a avut loc bursa locurilor de muncă în toată țara, unde conform ANOFM au fost 6.191 locuri de muncă, din care, pentru persoanele cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată), 1.542 locuri de muncă. În plus nu ar trebui să comparăm câștigurile medicilor noștri că ar fi undeva sub cei ai instalatorilor (într-un final).

Cea mai penibilă melodie din istorie a ajuns la 100 milioane de vizualizări

Cu un titlu de drept ca „cea mai penibilă melodie din istorie”, „Friday” a ajuns la 100 milioane de vizualizări și peste 2 milioane de diselike-uri pe YouTube. Este o melodie complică în general, iar dacă nu îți storci puțin creierii cu siguranță nu o înțelegi (cert este că de acum mi-a stricat serile de vineri). Clar această melodie se bate cu „Baby” a lui Justin Bieber, asta cel puțin la diselike-uri.

Melodia Zilei: Smiley - Dream girl

Polițiștii sfințiți

Polițiștii sunt sfințiți cu tone de apă....


pentru ca mai târziu să se facă de râs...

Pun pariu că sunt și expirate

Fuck, fuck, fuck, fuck, fuck, fuck you... Pun pariu că sunt și expirate. După ce acuma ceva timp europenii doreau să aducă gunoiul lor în România se pare că cel puțin au reușit cu unele produse.

Biocombustibilul mai periculos decât se credea

Un studiu britanic a arătat că efectele folosirii biocombustibilului este mult mai dăunător decât se credea inițial. În general biocombustibilul este produs din plante (adică din foarte multe plante), ceea ce va duce la defrișarea de păduri pentru transformarea în plantații. Multe din aceste plante sunt bune pentru consum, dar majoritatea sunt destinate producerii biocombustibilului ducând la o criză alimentară. 

Cercetătorii au descoperit co majoritatea biocombustibililor poluează mai mult decât combustibilii fosili, ceea ce încarcă directivele Comisiei Europene. Probabil în următorii ani vom mânca crengi de copaci doar să avem loc unde să cultivam plante pentru biocombustibil. 

13 aprilie 2011

1 dolar pe zi, romantism sau lipsă de ocupație?

Un american i-a dăruit soției sale le ce-a de-a 49-a aniversare a căsătoriei 17.885 dolari în bancnote de 1 dolar. Toată suma reprezintă câte 1 dolar pe zi, din ziua în care și-au unit destinele. Aici nu știu ce să zic, nu sunt un romantic și nici nu mi se pare a fi romantism. Aș fi preferat ca să dea 1 dolar pe zi cerșetorului din colț că soția nu ar avea pe ce să-i cheltuiască că, bănuiesc, deja i-a mâncat jumătate din averea lor.

Cum să leșini în direct. Lecție de la Realitatea

Lecție de rating și actorie în direct la Realitatea Tv, acolo unde o reporteriță face semn unei doamne să leșine. Probabil și celelalte televiziuni ar trebui să i-a lecții de rating în direct (bine, în afară de ProTv că ei n-au probleme cu ratingul).

12 aprilie 2011

Windows 7 câștigă teren

Pentru prima dată în istorie cel mai nou sistem de operare al Microsoft, Windows 7 a depășit Windows XP în SUA. După eșecul total al Vistei și după 10 ani de dominație al XP-ului, Windows 7 pare a fi destul de îndrăgit de toată lumea dovada fiind și rapiditatea cu care a invadat piața.
Windows 7 înregistrează, în prezent, în SUA o cotă de piaţă de 32,2%, cu 2% mai mult decât Windows XP dar la nivel mondial Windows XP rămâne în frunte cu 42,9% urmat de Windows 7 34,1%.

50 de ani de la zborul primului om în cosmos

Astăzi se împlinesc 50 de ani de la zborul primului om în cosmos. Pe 12 aprilie 1961, Yuri Gagarin a călătorit în spațiul cosmic la bordul rachetei Vostock 1. Călătoria a durat 108 minute din care 89 de minute petrecute pe orbita terestră. ONU a declarat data de 12 aprilie drept Ziua Internațională a Zborului Spațial.
Mă mir cum de nu am ajuns pe Marte, și nici pe lună nu suntem încă 100% siguri că am ajuns. În afară de trimiterea de sateliți secreți sau alte panarame nu prea ne mai interesează cercetarea spațială. Poate că acum, odată cu desecretizarea dosarelor F.B.I despre extratereștrii, să ne mai trezească puțin interesul.

11 aprilie 2011

Viralul Zilei: Copii și melodia oribilă

Vedeți și voi ce cred niște copii între 5 și 14 ani despre o melodie oribilă, atât de oribilă încât nici nu am să-i pronunț numele, mi-a stricat zilele de vineri.

Pe Franța o mănâncă cocoașa

În Franța a intrat în vigoare o lege, absurdă și destul de idioată, zic eu, care interzice purtarea vălului islamic. Eu nu înțeleg ceva: De ce să interzici cuiva să se îmbrace? Cred că Franța își pune în cap lumea islamică așa cum și-a pus-o și SUA când un pastor sărit de pe fix a ars coranul. Cu toții știm că asta a fost principala cauză a atacului asupra sediului ONU din Afganistan de către extremiștii islamiști. Acuma principala scuză a unui atac terorist asupra Franței va fi exact această lege.

Eu pe femeile care poartă vălul islamic le văd ca pe o extragere loto, nu știi niciodată ce vei găsi în spatele măștii. Dar lăsând gluma la o parte, până la urmă este alegerea lor. Fiecare poartă ce dorește, cum dorește își alege ce religie vrea și așa mai departe. Dar cum pe lumea asta sunt destule de minți închise (că dacă nu ești la fel, ești inferior) care mereu vor găsi motive de râcă (asta așa, din lipsă de ocupație).

Românii fac coadă la ulei, japonezii să dea înapoi banii găsiți pe stradă

Parcă ar două lumi total diferite, parcă am fi de pe alte planete. Noi stăm și ne omorâm să cumpărăm lucruri pe care știm că oricum nu le folosim în timp ce japonezii fac coadă la poliție să predea banii și obiectele de valoare găsite printre dărmături. probabil din acestă cauză nimeni nu a venit înapoi la propria locuință, știau că nimeni nu fură pe acolo, în schimb la noi, chiar dacă este apa până la gât, românul nu pleacă că în secunda care a făcut acest lucru, nu mai rămâne nici cu ferestrele.

Japonezii au adunat din dărmături câteva milioane de yeni japonezi, aur, tablouri, bijuterii etc., pe care le-au predat imediat poliției. Conform poliției din regiunea Miyagi, peste 10% din banii recuperați au fost restituiți proprietarilor de drept. În Japonia este o lege foarte strică în legătură cu acest aspect: dacă găsești un bun sau niște bani trebuie să le predai imediat poliției dar dacă nimeni nu semnalează pierderea după o lună acel lucru devine al tău.

Războiul lumilor

Cam așa se rezumă totul după  ce unul dintre cele mai păzite secrete ale F.B.I a fost dat publicității. Cazul „Roswell” a făcut vâlvă încă din anii 40 când se presupune că niște OZN-uri s-ar fi prăbușit pe Pământ. Acuma nu știu ce să zic, într-un fel a început un război al lumilor, aici pe Pământ, între cei care cred și care nu în extratereștrii. 

Eu nu înțeleg ceva: De ce abia acum au fost desecretizate aceste dosare? Guvernul american își pregătește poporul pentru ceva anume sau dorește să instituie o taxă pentru căutarea vieții extraterestre? (Asta ar fi cel mai penibil pentru ei). Oare și alte țări vor desecretiza anumite dosare ce privesc viața extraterestră?

Chiar și pe internet circulă și niște filmulețe cu autopsia extratereștrilor de la Roswell. Cât este de reală?

10 aprilie 2011

Ironia zilei: Elevul român

NU copiază niciodată... consultă.
NU doarme în timpul orei... reflectează.
NU vorbește... schimbă impresii.
NU își distrage atenția... studiază anatomia muștelor.
NU chiulește... este solicitat în alte părți.
NU rămâne corigent... este lăsat corigent.
NU fumează... se stimulează.
NU înjură... se descarcă.
NU insultă profesorii... le amintește ceea ce sunt.
NU citește reviste în timpul orelor... se informează.
NU distruge școala... o decorează.
NU aruncă cu creta... studiază legea gravitației.
NU râde în ore... e fericit.

Va deveni gimnastica la bară sport olimpic?

După câte am văzut aseară la „Românii au talent” aș zice că are toate șansele. Este destul de greu să stai în anumite poziții pe bara verticală, ai nevoie de niște coapte și un trunchi bine lucrat pentru a face ce a făcut Medea aseară. Dar să ne înțelegem, că am văzut multe comentarii că ar fi fost striptease. Nu are nicio legătură, ea nu a dansat și nu s-a frecat de bară de sus în jos, pur și simplu a făcut niște mișcări care pot fi întâlnite și la gimnastica clasică, la paralele dar care din cauza forței gravitaționale sunt mult mai greu de făcut.

Deja, sunt campionate mondiale în care sunt făcute niște exerciții care pur și simplu te lasă cu gura căscată. Acum ceva timp apăruse și un filmuleț cu același gen de exerciții de la un campionat din India, unde bărbații au făcut exact același lucru, numai că în loc de o bară de metal era din lemn. Tind  să cred că va deveni un sport nou și foarte popular mai ales din cauza dificultății lui.
   

Lukoil a ieșit din horă?

Dacă până acuma ne-am învățat ca toate companiile petroliere să scumpească în aceiași zi și cu aceleași procente, se pare că la ultima majorare s-a produs o ruptură. Mi-am dat seama de acest lucru azi când am văzut că la benzinăriile Lukoil (atât în Constanța cât și Tulcea) benzina nu ajunsese la 6 lei. În timp ce Petrom și Rompetrol au scumpit prețul benzinei cu 9 bani pe litru, se pare că cei de la Lukoil nu prea a fost de acord cu această majorare, dar ca să nu bată la ochi au produs o majorare de doar 6 bani pe litru. Oare ce înseamnă asta, gata cu hora sau Lukoil este singura companie care ține cont și de cursul leu-dolar?

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More