09 aprilie 2011

O venit primăvara, dar nu se simte la termometru

Azi am observat totuși ceva ciudat. Afară era frig, ploua și bătea vântul într-o veselie. Apoi când mă plimbam prin Constanța am văzut copacii înfloriți și am rămas uimit. Cum au reușit să înflorească cu frigul ăsta? În fine, în drum spre Tulcea, între două localități ploua cu găleata și vântul cred că bătea cu peste 100 km/h iar afară era un ger cumplit (am spus ger, nu frig).

Am ajuns acasă și am văzut ceva ce nu credeam că am să văd pe vremea asta: copaci înfloriți, narcise și zambile deschide la maximum și mugurii de la brad crescuți destul de mult pentru vremea asta.. Mai pe seară a ieșit soarele și am reușit să le pozez și eu. Poate vine și căldura aia dacă copacii și florile prevestesc deja vara, că de încălzire globală nici nu mai vorbesc.



Cum a ajuns Dracula în semifinale?

Românii au talent și nu prea. Ca tot românu' am văzut și ei ceva aseară și hop l-am văzut pe Dracula. Am și eu întrebare: Cum mama naibi a ajuns ăla în semifinală? Ce talent a avut? 
În schimb mi-a plăcut la nebunie Cosmin Agache, puștiul care a făcut beat-box, dar și jonglerul cu mingea,  Ștefan Florescu (probabil nici un jucător din Liga 1 nu știe să facă ceea ce a făcut el). Mult mi-a plăcut și Marian Vasilescu, cel care are vocea lui Enrique Iglesias (dar cam a dat-o în bară când a trecut de la muzica pop la populară).
Cum am zis și aseară pe Facebook nu mi-a plăcut Rebeca Neacșu (vedeți acolo motivele, nu le mai repet) și cam restul. Sunt curios ce o fi în ultima semifinală, sper să nu mai conteze povestea fiecăruia că nu suntem la Surprize Surprize, este un concurs de talente totuși.

08 aprilie 2011

Facebook nu mai pică niciodată. Are servere proprii

Facebook arată pe zi ce trece că are clasă. Pentru a nu mai avea probleme cu serverele celor de la Dell sau HP şi-au tras servere proprii construite chiar de ei mult mai uşoare, mai rapide, mai ieftine şi mult mai sigure. Deci de acum dacă nu mai dau prietenii de voi pe Facebook, nu mai băgaţi faza: "A căzut Facebok-ul" că nu mai merge.

„Iubirea” dintre RCS&RDS și AntenaTV

Era o vorbă înțeleaptă: „De la iubire la ură nu este decât un pas”. Se potrivește de minune celor două mari iubiri AntenaTV și RCS&RDS care acum se bălăcăresc prin tribunale exact ca Oana cu Pepe. Dacă până acuma de giugiuleau cu drepturile tv ale ligii pe care cele două le împărțeau, acum relația a devenit rece la destul de acidă.  
Acum câteva săptămâni AntenaTV a dat în judecată RCS&RDS pentru o datorie de 2,1 milioane de euro pentru drepturile de difuzare ale Antenelor 1, 2, 3 și Euforia TV. Bineînțeles cei de la RCS&RDS s-au simțit lezați și i-au chemat în instanță pentru că le-au pătat imaginea, cu suc de roșii, și le mai cer și 100 milioane de euro daune morale (asta ca să scape de datorie și să mai rămână și cu niște bani, pentru alte datorii).

Gândul exclusiv online

Azi apare ultima ediție tipărită a ziarului Gândul. Fondat pe 4 mai 2005 Gândul își i-a adio de la ediția tipărită și va apărea exclusiv online. Probabil este primul ziar care merge pe calea viitorului. Odată cu apariția tabletelor va fi din ce în ce mai greu ca cineva să să mai cumpere ziare. Probabil va avea succes, probabil nu, vom afla mai încolo, cert este că a început o nouă eră în lumea jurnalismului.

Alo! Da, sunt la meci. Te sun mai târziu

Suntem așa de obsedați de telefoane încât nici jucătorii de fotbal nu se abțin să vorbească la telefon în timpul meciului. Totul se petrece într-o ligă de amatori din Germania.

07 aprilie 2011

Bye bye taxa auto

Se pare că taxa auto pe care o contestă toată lumea este ilegală, de parcă noi nu am ști asta, dar aveam nevoie și de părerea unor organisme europene. Curtea de Justiție Europeană din Luxembrug a decis azi că taxa de primă înmatriculare, sau taxa verde cum mai este numită acuma, contravine legislației europene. Taxa este foarte mare și descurajează importul de mașini second-hand ceea ce nu înseamnă o liberă circulație a mărfurilor.
„Taxa de poluare introdusă de România, impusă mașinilor la prima lor înregistrare în România, contravine legislației Uniunii Europene. Respectiva lege (prin care s-a introdus taxa de poluare la prima înmatriculare, n.r.) are efectul de a descuraja importul și punerea în circulație a mașinilor second-hand cumpărate în alte state membre"
Acuma sunt curios de unde va avea bani statul să înapoieze banii luați pe această taxă. Dar bineînțeles că nimeni nu va vedea niciun leu din banii dați, dar cel puțin să o scoată de tot.

Cercetătorii britanici spun că sunt anormal

Cercetătorii britanici au descoperit un lucru destul de ciudat și pe dos cu ceea ce suntem acuma învățați. Ei spun că cei care nu beau alcool sunt anormali, adică au o mutație a unei gene care influențează consumul de alcool. 

Deci dacă nu bei alcool poți fi internat fără nicio problemă la alcoolizare deoarece nu sunt compatibili cu viața socială normală. Eu nu beau alcool, nu am de ce îmi strică neuronii și îmi omoară ficatul. Probabil cercetătorii britanici era printr-o cadă plină cu bere când au ajuns la oa asemenea concluzie.

Deci, dacă semănați cu personajele de mai jos sunteți foarte normali:

Edilii Constanței au fantezii cu orci și delfini

Mai marii Constanței au început să delireze de la căldură, chiar dacă aceasta nu s-a instalat bine pe România. Aceștia visează un acvariu nou-nouț la standarde europene care să adăpostească spectacole cu orci și delfini. De fapt doresc să facă un complex care să cuprindă o grădină botanică, acvariu, planetariu și observator astronomic.

Bine bine, totul arată frumos, asta pe hârtie, dar și în poze, dar este o mare problemă: nimeni nu are bani, Constanța arată ca o cocină, sunt niște prețuri uriașe și în plus nu prea cred că are pe unde să facă toată această lucrare. Costul investiției se pare că este necunoscut, dat fiind faptul că oricare este acesta se va umfla pe parcurs ca o pâine în cuptor.

06 aprilie 2011

Poza Zilei: Gaură în asfalt

Prima dată tindeam să cred că poza este din România, dar mai târziu am aflat că se întâmplă și la case mai mari.

Cum să scapi de închisoare: îți schimbi numele

Dinel Staicu, fostul patron al Universității Craiova a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor. Dap, neinteresant până aici dar, să vezi atunci când acesta a dispărut acuma devine interesant. De obicei justiția de la noi când închide un suspect mai uită să îl dea și în consemn la frontieră, asta în caz că ar dori să plece.

La noi nu a fost cazul, Dinel Stancu și-a schimbat numele în Daniel Nuțu și așa simplu și ușor acesta a putut ieși din țară fără ca cineva să își dea seama. Probabil acuma stă confortabil pe vreo insulă tropicală savurând un  cocktail iar proștii din justiția noastră caută un anumit Dinel Stancu până li se face greață.

Țăranii români au ieșit pe câmp

Din ce în ce mai mulți oameni de la țară care dețin pământuri au ieșit la cultivat. Se pare că de frica amenzilor pentru terenurile nelucrate cât și de mirajul banilor pe care i-au câștigat cei care au lucrat pământul anul trecut i-au făcut pe oameni să iasă la muncă.

Numărul suprafețelor cultivate s-au dublat față de anul trecut, semn că țăranii români au prins gustul muncii. După ce au fost tăiate indemnizațiile și s-au promis amenzi uriașe pentru cei care nu își lucrează pământul țăranul român n-a avut ce face și a ieșit la muncă. 

Un alt factor a fost mirajul banilor. Cei care au cultivat porumb anul trecut s-au îmbogățit peste noapte iar prețul alimentelor au crescut alarmant. Bine bine, să nu credeți că vor ajunge țăranii români milionari, mai au un hop de trecut: samsarii sau intermediarii, care deocamdată fac legea în piață. Majoritatea dintre ei au certificate de producător dar nu au pus în viața lor mâna pe o sapă. Pe aici ar trebui autoritățile să facă lumină și să reglementeze bine această situație. Atunci am avea o situație win-win: noi am cumpăra cu prețuri mai mici, iar producătorii ar produce și ar câștiga din ce în ce mai mult.

ProTv face rating pentru că NU difuzează Liga I

Reporterii de la HotNews.ro l-au luat la întrebări pe directorul general al ProTv, Cristi Mocanu: De ce ProTv-ul nu vrea să difuzeze meciuri din Liga I?
Răspunsul a fost foarte simplu și concis: Liga nu face rating și în plus prețul e prea mare.
"Dacă vrea sa aibă o șansă, dacă vrea sa numere multe milioane de euro, fotbalul trebuie să se transforme, să fie modern și să devină produs paytv", spune Costi Mocanu, Directorul general al PRO TV, într-un interviu exclusiv pentru HotNews.ro
Păi în general are dreptate, dacă stai să compari audiențele ProTv-ului la aceiași oară cu meciurile de fotbal ai înțelege destul de clar că până la urmă totul este doar un bussines. De fapt, ce să ne mai mirăm atunci când liga noastră are audiențe mai proaste decât serialul coreean transmis de TVR, probabil din această cauză s-au retras din licitație, făceau mai mulți bani din telenovele.
Totuși ProTv-ul ar fi interesat de transmiterea ligii dar evident la un preț care să acopere cheltuielile lor. 
Am mai spus-o, ProTV este interesat de orice produs capabil sa aducă audiență. În cazul de față, problema Ligii nu este doar prețul, ci formularea ambiguă, șmecherească, prin care vrea să decidă ce-i important, la ce ore se joacă și în ce zile. Asta arată neseriozitate. Mi-e greu să cred că Liga se poate replia într-atât de mult, asta înseamna deja schimbare totală. 
Prețul corect este cel pe care cumpărătorul decide să-l plătescă și este acceptat de vânzător. Pentru o stație comercială mare, un preț care să-ți permită acoperirea investiției nu poate trece de 60.000 de euro/meci. Așadar circa 2 milioane de euro pe an.

Columbienii și mexicanii învață româna pentru a citi Gazeta Sporturilor

Cam asta rezultă după ultimele date statistice gsp.ro se pare că are același model de trafic ca wall-street.ro. Ambele site-uri au numeroase accesări din Columbia, Venezuela, Pakistan, Ecuador, Peru și alte multe țări tropicale. Acuma sunt două posibilități: ori sunt peste 50.000 de români plecați prin țările respective în vacanță, ori Gazeta Sporturilor și-a făcut niște fani așa înrăiți pe acolo încât au fost dispuși să învețe limba română doar ca să citească ce aberații mai scriu și ei. (asta e valabil și pentru Wall Street).

05 aprilie 2011

Popii trec și pe matrimoniale

După ce și-au deschis restaurante, hoteluri, tipografii și multe altele, popii s-au hotărât să aibă și un site de matrimoniale, asta pentru a-i ajuta pe tinerii începători în ale preoțimii să își găsească perechea potrivită. Pe www.cetatea-crestina.org fetele se pot înscrie dacă vor să aibă ca soț un preot. Dar aici vine problema, trebuie să treci un mini-test pentru a fi acceptată. Trebuie să spui dacă mergi regulat la biserică, dacă îți plac manelele, dacă ai copii, dacă ai mai fost căsătorită, înălțimea și o autocaracterizare cât mai deosebită. Și apoi apeși „Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!” și speri ca în maxim 2 săptămâni să primești răspunsul.

04 aprilie 2011

Melodia Zilei: DJ Project & Giulia - Mi-e dor de noi

Nici violatorii nu mai sunt ce au fost

Singura femeie nemulțumită de cum a fost violată =))))

Cine se mai uită la Liga I?

Eu unul nu mai mă uit de ceva timp. cred că și televiziunile au sesizat că au cam scăzut numărul celor care urmăresc meciurile din Liga lui Mitică și de aceea nu s-au îngrămădit la licitația pentru drepturile de televizare. Așadar doar Digi, Boom și Antena 1 au cumpărat câte un pachet, restul fiind pe bară. Dacă va rămâne așa doar 3 meciuri pe etapă se vor urmări la TV. În mare parte nu mă interesează, din partea mea n-au decât să nu dea nici unul, sunt jalnice și te plictisești de moarte la ele.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More