19 martie 2011

Viralul zilei: Câinele care se simte vinovat

Rebecca sau Ralookas? Mă ajutați voi?

Ascultați versurile celor două melodii și decideți: Care melodie este mai penibilă??

SAU



Românii se bat pentru zahăr, dar pentru un loc de muncă?

Ieri am asistat la un lucru la care românii sunt deja antrenați: bătaie pentru produse ieftine. Din cauza unor oferte promoționale la zahăr, sute de români s-au călcat în picioare, la propriu, pentru o pungă de zahăr cu 10-20% mai ieftină. Majoritatea din ei nu aveau nevoie de atâta de mult zahăr, dar ce contează, să fie acolo.
Cei de la ANOFM (Agenția națională pentru ocuparea forței de muncă) au pentru luna aceasta cam 9.000 de locuri de muncă libere. Sunt curios dacă cetățenii noștrii se vor călca așa în picioare cum au făcut-o la supermarket, pentru a depune CV-uri pe bandă rulantă. Dar cum, doamne ferește, cum să muncim noi??? Nu se poate așa ceva.

Întrebarea zilei: Ce caută ciobanul în fotbal?

Nu, nu e vorba de ciobanul nostru mioritic, Gigi ci de ciobanul italian, Mario Balotelli. După ce și-a făcut KO un adversar în Europa League, jucătorul lui Manchester City nu a prea dat dovadă de inteligență nici măcar la atrenament atunci când nu reușea să-și îmbrace maieul de antrenament. 
Eu nu înțeleg ceva, ca jucător de fotbal nu trebuie să dai dovadă și de ceva inteligență, sau e de ajuns să fii cioban și să rupi tot ce prinzi în cale?

Facebook a scos comment-ul

Nu vă faceți griji, e doar butonul de comment. Facebook s-a săturat de butonul „Comment”, de aceea de acum încolo când dai enter mesajul va intra automat. Dacă dorești să începi un nou rând va trebui să apeși Shift+Enter. O altă chestie interesantă la care s-au gândit este reeditarea mesajelor și comentariilor, care până acuma au fost imposibile. Dar dacă nu merge nici reeditarea, apeși pe x și o iei de la capăt. Pare o idee destul de bună, mai scurtezi din timp când trimiți un comentariu.

18 martie 2011

Pepsi s-a făcut de râs

Pepsi s-a făcut de râs chiar la el acasă, SUA, acolo unde Coca-Cola deține primele două locuri în topul vânzărilor. Cola simplu și Cola Light dețin primele două locuri în preferințele americanilor iar Pepsi a căzut tocmai pe 3, ceea ce este rușine istorică deoarece e prima dată când se întâmplă așa ceva.
Personal prefer Pepsi mai mult decât Cola, mai ales cel cu gust de Lămâie, dar ce să faci, eu nu sunt american și nu mănânc zi de zi la fast food și nici nu țin o cură de slăbire. 
Din câte se pare campaniile agresive ale lui Coca Cola au adus-o pe primul loc în timp ce Pepsi s-a rezumat la campanii mai mult umanitare. Nu vreau să-mi imaginez ce-i acuma în birourile Pepsi acolo unde managerii și tot departamentul de PR se dă peste cap să răstoarne situația.

Panică nucleară la Cluj

Din cauza panicii instaurate la nivel național de anumite televiziuni, clujenii, mai precauți din fire, au epuizat pastilele cu iodură de potasiu (că doar au iod) pentru tratarea gușei endemice. Bineînțeles că acele pastile au efecte secundare destul de severe, mai ales dacă nu suferi de vreo boală a gușei. Dar ce să-i faci când și americanii dar și chinezii sunt la fel de panicați ca clujenii noștri.
Specialiștii în meteorologie au dat asigurări că în România este imposibil ca norul toxic să ajungă.

Și fiscul are umor

Îl mai știți pe tipul acela care l-a spânzurat pe Avram Iancu? Da el, este un funcționar la fisc și ca urmare a incidentului, șefii l-au mutat disciplinat chiar în Țara Moților locul lui Avram Iancu. Funcționarul public va sta următoarele 6 luni la Direcţia Finanţe din Abrud, judeţul Alba. Și lumea zice că Fiscul nu prea știe de glumă. Bine, pe lângă cercetarea disciplinară și penală de care mai are parte, acestă mutare chiar mi-a stârnit râsul.

Melodia Zilei: Dedicație de la Iri pentru Monica

După nesfârșitul scandal dintre Irinel și Monica, Bendeac și cu Mihai Mărgineanu au compus o melodie cu dedicație. Enjoy

Panica se naște din necunoștință

Asta se întâmplă prin lume la ora actuală. Este panică mai multă decât în Japonia, acolo unde ar fi trebuit ca oamenii să alerge ca nebunii pe străzi cu mâinile în cap, dar totul se întâmplă cu totul în altă parte.
Spre exemplu la vecinii lor,  chinezii, care au luat cu asalt magazinele că cică ar fi auzit să sarea iodată îi scapă de radiații, că de aceea i se spune sare iodată (că are iod). Este o mare tâmpenie deoarece sarea iodată are iod, dar nu în cantități mari, cât să scapi de radiații. Pentru a băga în organism iodul necesar ar trebui să consume sare cu sacul.
Un alt exemplu sunt prietenii lor americanii, care s-au bulucit în farmacii să își procure pastile cu iod. Iau și ăștia pastilele cu iau românii aspirina, fără cap și după ureche..

Oprescu se ține de glume: „Vreau să organizez Olimpiada!”

Cu toții știm că primarul capitalei, Sorin Oprescu este un umorist desăvârșit, dar azi a reușit să ne pună pe toți pe burtă ( de râs bineînțeles) anunțând cu un optimism desăvârșit că vrea să organizeze Olimpiada la București în 2020. Mai mult, i-a promis lui Mircea Sandu, președintele FRF, că va putea organiza fără probleme Campionatul European de Fotbal din 2024. Hai mai să fim serioși, Bucureștiul e capitală doar cu numele, în rest de dezastru total.  La noi durează 100 km de autostradă în 10 ani, dar să mai construiești câteva stadioane, un sat olimpic, infrastructură și multe altele. „Vrabia mălai visează!”

Apple mai zdruncinat decât Japonia

În ultimele două zile, gigantul Apple a fost supus unui cutremur financiar de neimaginat, pierzând numai puțin de 22 miliarde de dolari din cauza dezastrului din Japonia. Japonia reprezintă principalul furnizor al componentelor Apple și al doilea mare cumpărător de produse Apple. Până ce Japonia nu își revine cât de cât nici Apple nu prea are de câștigat.

17 martie 2011

Japonezii au parte de Hachiko 2

Un filmuleț care a apărut azi și a făcut înconjurul lumii mi-a adus aminte de povestea lui Hachiko câinele simbol al Japoniei, care timp de 9 ani și-a așteptat stăpânul în acelaș loc indiferent de vreme. Filmulețul în care un cățel stă lângă prietenul lui rănit așteptând echipele de salvare a ajuns repede pe locul 1 la videoclipurile zilei pe YouTube. A apărut la toate canalele de știri din lume cât și pe toate paginile ziarelor arătând încă o dată devotamentul unui cățel față de prietenii lui indiferent de rasă sau culoare.

Internet Explorer 9: 2 milioane de descărcări într-o zi

Cei de la Microsoft au prins brusc aripi după cele 2 milioane de descărcări ale lui Internet Explorer 9 în ziua lansării. Nu știu cum este, nu l-am descărcat dar, la evoluția update-urilor browserelor din ziua de azi, nu ar trebui să fie așa de entuziasmați. În câteva zile Firefox lansează o nouă versiune, Chrome a lansat săptămâna trecută iar Opera își lansează peste vreo 2 luni versiunea Barracuda. Înainte să se laude ar trebui să-și mai verifice bug-urile și viteza de trafic că altfel nu va putea ține pasul, mai ales după scăderea majoră pe care a avut-o în ultimii ani, în mare parte din cauza securității deficitare de pe IE6.

Poza zilei: Mobilizare japoneză

Când e vorba de muncă, japonezii sunt pe primul loc. Dovada o face o poză a unui drum distrus de cutremur, care, în numai 4 zile a fost reparat și au și plantat copaci decorativi. Vă dați seama cât de repede ar termina o autostradă pe la noi, dacă ar fi angajați??

O carte cu paginile albe este bestseller pe internet

”La ce se gândesc bărbații în afară de sex?” Păi în principu la nimic, chiar asta este și ideea cărții, are 200 de pagini dar toate sunt albe. Cartea este bestseller pe Amazon.com la un preț de 4,69 lire sterline.

Din cauza Japoniei, scade prețul petrolului

Sună destul de cinic dar din cauza cutremurului din Japonia prețul petrolului a scăzut cu peste 5 dolari ajungând undeva la 108,39 dolari pe baril. Japonia este o țară fără resurse naturale și o mare consumatoare de petrol, dar din cauza dezastrului consumul s-a redus considerabil. O altă cauză, dar cu impact mai mic l-au avut revoluțiile eșuate din Orient, unde încet încet puterile dispersează mulțimile protestatare fără probleme recâștigând din teritorii.
Se pare că și petroliștii noștrii au sesizat căderea destul de semnificativă a petrolului și au hotărât să ieftinească benzina cu doar 4 bani pe litru, dar de motorină încă nu se ating, cred că așteaptă petrolul să fie undeva la „30 dolari pe baril”.

16 martie 2011

Îi doare-n cur de noi

Desigur vorbesc de „iubiții” noștrii parlamentari, care s-au adunat să „dezbată” moțiunea înaintată de opoziție cu privire la codul muncii. Eu cred că toată treaba este o regie pentru voturi și fututul banilor aiurea. În primul rând habar n-au ce este aia o dezbatere, și-au adunat fundurile alea grase să se înjure și să facă caterincă unii de alții fără ca nimeni să menționeze ceva de acel cod al muncii, pe care opoziția îl tot critică dar la rândul ei o doare la fel de mult în cur de noi la fel ca puterea.
După ce au făcut labă vreo 4 ore au luat o pauză că îi durea mâna, apoi s-au întors să folosească și mâna stângă, dar ce să vezi, au uitat cu totul de moțiune și s-au apucat să-l înjure pe premierul Ungariei că a îndrăznit să ceară autonomia în Harghita și Covasna. În fine, după încă un mică și scurtă și după un schimb de fluide s-au apucat de vot. Desigur moțiunea a picat (a 8-a oară), dar ce contează opoziția a mai câștigat un procent în ochii pensionarilor, asta că au încercat. În fine toți sunt o apă și un pământ care au făcut o mare p**ă din care îi va servi pe pe toți pentru a nu muri de foame (adică asta vom primi).

P.S. Unde p**a mea au fost cei 50.000 de protestatari anunțați cu cu atâta bucurie de cei de la Realitatea?

Melodia Zilei: Puya - Vestul sălbatic

Pepsi se face „verde”

Se pare că cei de la Pepsi vor intra în rândul companiilor care doresc să se „înverzească” în viitor. Se pare că noua sticlă Pepsi va fi făcută doar din materiale pe bază de plante, o tehnologie mult mai bună și mai verde față de competitorul direct Coca-Cola. Ambalajul este făcut din scoarță de pin, coji de porumb și alte materiale vegetale. Prețul de producere ale noului ambalaj este acelaș cu clasicul PET și din 2012 va fi prezent pe rafturile magazinelor din lumea întreagă.

Cum să creezi panică pentru publicitate

Un „specialist” Greenpeace s-a găsit ieri să facă niște declarații de care nici nu are habar:
"Una dintre țările care ar trebui să ne îngrijoreze destul de tare este România, unde a fost amplasată o centrală nucleară într-o zonă amenințată de întâlnirea a trei plăci tectonice continentale. Dacă acolo ar avea loc vreun dezastru, atunci lucrurile ar semăna foarte tare cu ceea ce vedem acum în Japonia", spune Jan Haverkamp, specialist Greenpeace pe probleme de energie nucleară.
Probabil domnul de la Greenpeace a vrut să facă puțină publicitate organizației pe care o reprezintă.
Cea mai tare replică a fost cea a lui Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului de Fizică al Pământului din România.:
"Este un tâmpit în primul rând că n-are habar de geologia României. Centrala nucleară de la Cernavodă e cea mai sigură centrală din lume. Este proiectată la cutremurul mare posibil din România, de 7,5 pe scara Richter. De unde vine Greenpeace cu tâmpenia asta? Faliile nu se întâlnesc acolo și nu sunt trei falii în primul rând", explică Gheorghe Mărmureanu.

15 martie 2011

Poza Zilei: No Comment

Cine mai folosește Internet Explorer?

Eu am încetat să-l mai folosesc de când a apărut Firefox, apoi am încetat să folosesc Firefox când a apărut Chrome. Cu toate că este din ce în ce mai puțin popular, azi a fost lansată și versiunea a 9-a a celebrului browser.
Care este este mai nostalgic și încă mai folosește Internet Explorer îl poate descărca de --AICI--.

Coadă la iPad2 mai ceva ca la pâine

De când s-a lansat și până acuma lumea tot mai stă la coadă să prindă un iPad2. De se spune că Apple a vândut 500.000 iPad-uri în numai 2 zile. S-au format cozi de sute de metri, ba chiar unii au făcut bani din asta, totul pentru un lucru pe care îl folosești nu mai mult de o lună și te plictisești de el. Apple spune deja că stocurile sunt pe epuizate și că s-ar putea întârzia lansarea pe piața europeană cu cel puțin o săptămână întârziere iar comenzile de pe internet ar putea avea întârzieri chiar și de o lună. 
Eu nu înțeleg de ce este așa mare bătaie pe el, nu aș sta la o așa coadă nici dacă l-ar da gratis. Este mai ceva ca în comunism la noi când stăteai cu zilele pentru o jumătatea de pâine.

14 martie 2011

Poza Zilei: Tehnici yoga implementate la bețivi

Ultima bârfă: Google se socializeză

O ultimă bârfă acaparează internetul, cică Google vrea să se socializeze. Adică mai pe scurt, este invidios pe succesul Facebook și bineînțeles dorește să intre și el în horă. După ce că domină piața motoarelor de căutare, de publicitate, deține YouTube, platforma Blogger, e-mail, îi mai lipsea și un site de socializare. Nu prea îi văd eu pe cei de la Google socializând foarte tare, cel puțin acuma nu prea o fac, de ce ar începe tocmai acum.
Cică platforma s-ar numi Google Circles și ar fi pur și simplu un Facebook cu emblema Google pe el. Desigur cei de la Google, la cât de sociabili sunt, nici nu confirmă dar nici nu infirmă noua bârfă. Eh, noi vom sta și vom aștepta, apoi mai vedem care e treaba.

Melodia Zilei: Club Villain

Mai nou aflăm că personajele negative din filme și desene au clubul lor. Acolo după o zi lungă și istovitoare de lupte cu personajele pozitive, aceștia se adună și încing o petrecere pe cinste. Enjoy.

Fără număr de la Google

Se pare că politica primelor de la Google este „fără număr, fără număr”. Numai anul trecut, în plină criză, Google  a dat prime în valoare de 9 milioane de dolari, dar singura diferență dintre Google și un cocalar fără minte, este politica de performanță. Așadar dacă faci bani și ai rezultate foarte bune, Google te răsplătește fără număr.
Directorul financiar și cel afaceri au primit câte 2,7 milioane de dolari fiecare, vicepreședintele de certare și dezvoltare 1,8 milioane, vicepreședintele pentru managementul produselor 1,7 milioane de dolari. 
Singurii care nu au primit prime au fost directorul general și cofondatorii Google. În fond pe ei îi doare în cot de primele companiei atâta timp cât ei au participații și acțiuni în valoare de câteva sute de milioane sau chiar zeci de miliarde (nici ei nu știu) de dolari.

Acciza pe sucuri...Bonus alte exemple

Un deputat a găsit o nouă metodă să mai aducă niște bani pe la buget. Vrea să pună o acciză pe băuturile răcoritoare. Propune ca banii să fie redirecționați către sănătate, acolo unde plătim de ne sar capacele iar când ajungem la doctor mai dăm niște bani în plus, doar e coplata.
"Propun introducerea unei accize pe băuturile răcoritoare carbogazoase sau necarbogazoase, cu conţinut de zahăr sau îndulcitori, ca o măsură pentru sănătatea populaţiei. De asemenea, o astfel de acciză medie de circa 0,90 de euro pe hectolitru ar duce la înregistrarea unor venituri suplimentare la bugetul de stat de 1,5 miliarde de euro pe an, ceea ce înseamnă un plus la PIB de 1,2 la sută, raportat la consumul actual de astfel de băuturi", scrie deputatul PDL Petru Călian.
Eu propun și alte accize:

  • acciza pentru mort - cei care îndrăznesc să plece pe lumea cealaltă și lasă statul fără contributor va plăti o taxă
  • acciza pentru  traversat strada - pentru a evita cât mai mult accidentele și a stopa traversatul interzis, plătești o taxă
  • acciza pentru săpun - dacă vrei să nu puți, plătești
  • acciza pentru pasta de dinți - trebuie și medicii dentiști să mănânce o pâine
  • acciza pentru colesterol - dacă ai colesterol mare în sânge plătești o taxă, înseamnă că mănânci ca porcul
  • acciza pentru 3D - cică ar dăuna ochilor, hai să punem o taxă
  • acciza pentru portocale - sunt mai ieftine decât cartofii, nu se poate, trebuie o taxă
  • acciza pe bășini - este un fel de taxă pentru poluare
Dacă aveți idei despre alte accize și taxe aștept comentariile voastre...

Prefer portocalele în locul cartofilor

Nu cred că este ceva de mirat că spun asta dar la prețul kilogramului de cartofi din piață, parcă nici nu-ți mai vine să mănânci. Portocalele sunt mai dulci, au multă vitamina C și ce este mai important sunt mai ieftine decât cartofii cu toate că perioada lor e pe sfârșite. Poate găsim niște rețete în care să integrăm portocalele deoarece cartofii nu mai sunt de mult mâncarea săracului.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More