11 mai 2011

La Bacău se dau cele mai haioase sporuri

În ultimele luni primăriile din Bacău au făcut o gaură în buget pe sporuri care mai de care mai năstrușnice. De exemplu munca este grea acolo așa că angajații au primit un „spor pentru dificultate” care reprezintă 50% din salariu, iar pentru a nu se complexa salariații au mai primit și un „spor pentru complexitate” care reprezintă 35% din salariu. 

Pentru cei care lucrează pe calculator primăriile au dat un „spor pe dispozitiv” care reprezintă 25% din salariu iar contabilii au primit „sporuri de confidențialitate” cu toate că sunt obligați de lege să își țină gura și ca bonus un „spor de toxicitate” și unul „pentru condiții grele” (că doar sunt condiții ca în mină pe acolo).

Alții au primit „spor pentru solicitare neuropsihică” că doar toată ziua se stresează cu problemele oamenilor iar pentru cei care nu le place locul de muncă au primit un „spor pentru condiții nedorite”. Cei care s-au îmbolnăvit sau nu, au primit câte 100 lei bonus pentru medicamente și 100 lei pentru că nu le-a fost acordată o masă caldă pe zi.

Nici profesorii nu au fost uitați. Ei au primit „spor pentru praful de cretă inhalat” și „spor pentru muncă într-un schimb” iar secretarele din școli au primit un „spor pentru arhivă xerox și calculator”, dar interesant cum de nu au primit și un „spor de confidențialitate” ca cele din primării.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More