14 mai 2011

Cum a abuzat lumea de vineri 13

Pentru o zi atât de banală și ghinionistă, s-au întâmplat destul de multe. În primul rând cel mai mare ghinion l-au avut toți utilizatorii platformei Blogger, care au rămas cu ochii în soare după ce platforma a fost nefuncțională timp de 23 de ore.

Un al doilea ghinion a fost pentru Charlie Sheen care a pierdut definitiv rolul din „Two and a half men” în defavoarea lui Ashton Kutcher, al cărui noroc a surâs azi și a semnat un contract de 2,6 milioane de dolari pentru restul sezonului. Eu personal, cred că nu va avea același farmec serialul cu noul unchi Charlie.

Un noroc au avut și românii, așa în mare, deoarece România a ieșit tehnic din recesiune (dar nu și din criză). România a înregistrat o creștere economică de 0,6% ceea ce este destul de puțin, dar e bine și așa decât să ajungem ca Grecia, Portugalia sau Irlanda.

Vineri 13”, a fost cel mai căutat pe motoarele de căutare Google și Yahoo. În general pe oameni i-au interesat ce să facă în această zi pentru a nu avea ghinion. La fel de mult a fost folosit și pe Twitter și Facebook.

Voi cum ați petrecut ziua de „Vineri 13”?

13 mai 2011

Gunoierii și medicii sunt pe aceiași undă

Am citit azi un articol interesant în Capital unde, un gunoier câștigă cam cât un medic debutant, asta în Ungaria. Ce pot să zic, nu este nimic neobișnuit în asta, și la noi este la fel. Un medic când iese de pe băncile facultății nu i-a mai mult de 700 lei cam cât un gunoier cu 3 ani experiență. 

La fel este și în cazul profesorilor, un profesor debutant abia ajunge la 1000 lei salariu, dar același gunoier pe lângă sporuri și pe lângă fierul care îl colectează poate întrece salariul profesorului. Ce să facem, asta este țara în care trăim, dar se pare că nu suntem singurii care ne batem joc de specialiștii de mâine.

Blogger se joacă cu nervii utilizatorillor

Azi toată ziua cei care folosesc platforma blogger nu și-au putut accesa conturile din cauza unei așa zise mentenanțe. Asta nu a fost ceva local ci pe plan mondial. O a doua problemă au fost toate update-urile și postările de joi 12 mai, au dispărut, dar cu promisiunea  ca totul să revină cum a fost. Până acuma nu s-a întâmplat asta, dar cel puțin oamenii, momentan își pot accesa conturile.
Cei cu probleme, aici găsiți mai multe http://buzz.blogger.com/2011/05/blogger-is-back.html 

De câte chei are nevoie noua Lada să pornească????

Rușii au scos pe piață mașina care se vrea un rival al Loganului nostru autohton. Dar se pare că lucrurile nu au fost așa de bune precum se așteptau oficialii. Ca pe modelul lui Băsescu, Putin s-a dus să facă inaugurarea noii mașini super ieftine.
Prima dată au avut probleme cu portbagajul, unde a fost nevoie de doi oameni pentru al deschide iar mai apoi când să-i dea Putin cheie, nu dorea să pornească. Nu a mers din prima, nici din a doua, nici din a treia ci tocmai la a șasea încercare Lada Granta rusească a pornit. (cred că nicio Dacie din anii 50 nu pornește așa de greu).

Cu inspectorii pe vârf de munte

Cu noua lege a muncii în care munca la negru este pedepsită cu închisoarea, inspectorii din Gorj au ajuns cu jandarmii pe vârful muntelui pentru ai prinde pe ciobanii care lucrează la negru. Chici ce surpriză au avut? Chiar nici unul nu lucra cu forme legale (de parcă nu știau asta). De când se știu ciobanii români nu au avut și nu vor avea o carte de muncă atâta timp cât ei vor ține tradiția și vor transmite din moși strămoși această meserie.

12 mai 2011

Trailerul de film universal

A apărut trailerul de film universal, merge la orice film care va apărea în următoarele 6 luni.

11 mai 2011

Melodia Zilei: Guess Who - Tot mai sus

Melodia Zilei: Dj CellBlock - Me not afraid feat. Pacha Man & Doc

Dovada migrației cocalarilor pe Facebook

Acum câteva zile v-am spus că Hi5 este în moarte clinică și că se petrece un fenomen îngrijorător: migrația cocalarilor și pițipoancelor pe Facebook. Uite că acum avem și dovada:




La Bacău se dau cele mai haioase sporuri

În ultimele luni primăriile din Bacău au făcut o gaură în buget pe sporuri care mai de care mai năstrușnice. De exemplu munca este grea acolo așa că angajații au primit un „spor pentru dificultate” care reprezintă 50% din salariu, iar pentru a nu se complexa salariații au mai primit și un „spor pentru complexitate” care reprezintă 35% din salariu. 

Pentru cei care lucrează pe calculator primăriile au dat un „spor pe dispozitiv” care reprezintă 25% din salariu iar contabilii au primit „sporuri de confidențialitate” cu toate că sunt obligați de lege să își țină gura și ca bonus un „spor de toxicitate” și unul „pentru condiții grele” (că doar sunt condiții ca în mină pe acolo).

Alții au primit „spor pentru solicitare neuropsihică” că doar toată ziua se stresează cu problemele oamenilor iar pentru cei care nu le place locul de muncă au primit un „spor pentru condiții nedorite”. Cei care s-au îmbolnăvit sau nu, au primit câte 100 lei bonus pentru medicamente și 100 lei pentru că nu le-a fost acordată o masă caldă pe zi.

Nici profesorii nu au fost uitați. Ei au primit „spor pentru praful de cretă inhalat” și „spor pentru muncă într-un schimb” iar secretarele din școli au primit un „spor pentru arhivă xerox și calculator”, dar interesant cum de nu au primit și un „spor de confidențialitate” ca cele din primării.

Cum și-a bătut joc Sport.ro de luptătorii de K1

Aseară sport.ro și-a bătut joc, oficial, de luptătorii profesioniști de K1 împreună cu fanii lor cu tot. Pentru a face nițel rating a invitat 2 clovni să se bată. Fachirul și Perversul sunt doi circari analfabeți care nu știu pe ce lume trăiesc și care pentru 2 lei se pun în cap și fac ca focile, dacă le cere Sport.ro.

Pentru Sport.ro este ceva de notorietate să promoveze toate nonvalorile care leșină în direct la televizor încercând să scoată lapte pe ochi și scuipători de semințe care au ajuns din întâmplare pe acolo. Pun pariu că acuma marii luptători de K1 care își rup oasele prin sălile de sport își bagă capul în pământ de rușine că două nulități au ajuns să se bată în direct, într-un cort.

Negrule, te mai ții de farse măi?? Producătorul emisiunii Punk'd executat

Binecunoscutul producător al emisiunii Punk'd a fost executat în fața casei sale cu un glonț în ceafă. Totul s-a întâmplat pe la ora 1, ora locală, dar nimeni nu a raportat nimic. Abia pe la 6:30 când un vecin își plimba câinele a văzut producătorul într-o baltă de sânge și a chemat poliția. La această oră nimeni nu știe cine i-a făcut asta că de ce, știm cu toții de la ce i se trage.

Și la noii sunt diferite emisiuni de farse dar nu sunt atât de dramatice ca Punk'd, care și-a făcut un renume din farsele care au făcu, ce includeau explozii, răsturnări de mașini, elicoptere prăbușite încât majoritatea vedetelor au ajuns să se teamă să mai iasă din casă.
 

10 mai 2011

Poza Zilei: Atacul melcilor

M-au invadat melcii. Știe careva ce să fac cu ei?

Microsoft a făcut tranzacția anului

Ce era azi dimineață un basm, în această seară a apărut un comunicat de la Microsoft în care anunța că au cumpărat Skype cu 8,5 miliarde dolari cash. Cine ar fi crezut că Microsoft va face o asemena tranzacție după ce mai mulți analiști au prezis căderea imperiului lui Bill Gates. 
„Skype este un serviciu fenomenal îndrăgit de milioane de oameni din întreaga lume. Împreună vom crea viitorul comunicaţiilor în timp real pentru ca oamenii să poată rămâne în contact cu familia şi prietenii, clienţii şi colegii din întreaga lume,” a declarat Steve Ballmer, şeful Microsoft

Doi nebuni bagă groaza în populație

Un nebun mort și altul viu au băgat zilele acestea spaima în taiwanezi și italieni. Nebunul mort a prezis că un cutremur mare va distruge Roma pe 11 mai, la o oră fixă precizată de el care mi-e lene să o țin minte. În ultimele zile Roma a fost părăsită de locuitori rămânând practic un oraș pustiu.

Celălalt nebun este un taiwanez care a prezis un cutremur, care va intra în Cartea recordurilor, de 14 grade apoi un val tsunami de 170 de metri va scoate Taiwanul de pe harta lumii. La aceste vești un om s-a sinucis iar adepții nebunului au fost îndemnați să își cumpere containere și să se închidă în ele. Am și eu o întrebare: Ce rost mai au containerele dacă va dispărea insula cu totul??

Melodia Zilei: Lady Gaga - The Edge Of Glory

În sfârșit o melodie mai normală din partea ei..

09 mai 2011

Adevărul de seară dispare, nici nu mă mir!!

Adevărul de seară de la 1 iunie conform „Pagina de media”. Cele 40 de ediții regionale se vor comasa cu ziarul mamă care va avea doar 10 ediții regionale și va dispărea și ediția de duminică.

Nici nu mă mir că se întâmplă asta, atâta timp cât aceste ziare era distribuite gratuit și la 10 minute dispăreau de pe standurile lor. Cei care stăteau la pândă luau aproape toate ziarele și le „împărțeau” pentru 1 leu bucata. Până la urmă se vede că Patriciu a ajuns la fundul sacului; Cine ar fi crezut?

Michael Bolton s-a apucat de parodii muzicale

L-am văzut interpretând melodii de dragoste dar niciodată nu mi-a venit prin cap să mi-l imaginez pe Michael Bolton colaborând cu The Lonely Island într-o parodie muzicală de toată frumusețea. Acesta îl parodiază pe Jack Sparrow, pe Scarface și se îmbracă în femeie.
The Lonely Island sunt cunoscuți pentru parodiile lor muzicale, la ultimul proiect luând parte chiar Akon, interpretând o melodie puțin neortodoxă pentru stilul lui.

Google a ajuns să aniverseze pe oricine și orice


Cea mai nouă aniversare Google, Roger Hargreaves. Who the fuck is Roger Hargreaves? Nu am auzit în viața mea de el și nici de desenele lui. În ultimul timp Google a început să aniverseze oameni necunoscuți sau morți de 100 de ani sau chiar lucruri ciudate ca „ziua morților” sau „ziua privitului la lună”. Chiar, cine mama naibi vrea să vadă așa ceva?

Melodia Zilei: Enrique Iglesias - Dirty Dancer (feat. Usher)

Poza Zilei: Știința care clasifică ființele

Un răspuns foarte direct și perspicace :)):)):))

E ziua Europei dar nimeni nu prea are chef de sărbătorit

Da, azi e Ziua Europei. Câți dintre noi știu asta? Dar care este imnul Europei? Nici atât, tot ce știm că este o zi de luni ploioasă, cu un chef de somn teribil, plictisitor de liniștită și fără chef de muncă. Până la urmă nu cred că mai contează dacă știm sau nu când e Ziua Europei atâta timp cât majoritatea dintre noi nu știu ce se sărbătorește de Paște sau de Crăciun.

Conform Wikipedia: „Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano, din 1985, apreciindu-se că punctul de pornire al construcției Europei unite a fost declarația prin care, la 9 mai 1950, Robert Schuman, ministrul de externe al Franței, a propus Germaniei, dar și altor state europene, să pună "bazele concrete ale unei federații europene indispensabile pentru menținerea păcii".

Cum sărăcești o țară?

Mulți dintre noi i-am întreba pe Boc și Băsescu despre acest lucru dar, să luăm cazul unei țări în plină creștere economică, care nu fost niciodată în recesiune și care conform teoriei conspirației a fost sărăcită intenționat pentru a se împrumuta de pe plan extern.

Cred că am auzit cu toții de Egipt, țara piramidelor, acolo unde nimeni nu a auzit de criză până mai de curând când au început protestele împotriva guvernului Mubarak. În perioada 25 ianuarie - 5 mai Egipul a pierdut 11 miliarde de dolari din cauza protestelor. Cele mai multe pierderi s-au în domeniul turismului, industriei și a canalului Suez fiind și cele mai ramuri ale economiei egiptene.

Nimeni nu va știi ce va face Egiptul acuma, cel mai probabil se va împrumuta pentru a acoperi cât de cât deficitul, asta până când va crește încrederea turiștilor și a celor care tranzitează canalul Suez.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More