02 aprilie 2011

Melodia Zilei: Deepside Deejays - Never be alone

01 aprilie 2011

Voi ce farse ați făcut de 1 aprilie?

Azi e 1 aprilie, ziua păcălelilor. Deși este o zi deosebită pentru mine, până acum nu am făcut cine știe ce farse, doar mai mult minciuni. Azi m-am hotărât să fac și eu ceva mai deosebit. Totul am pregătit de aseară, am pus bandă adezivă dublă pe capacul wc-ului (care s-a așezat primul, ghinionul lui) și am schimbat zahărul cu sarea (care și-a făcut primul cafeaua sigur m-a înjurat, dar asta nu aflu decât când ajung acasă). Vedem diseară care au fost victimele. 
Voi ce farse ați făcut azi? Vă place să faceți farse? Ați fost păcăliți vreodată?


P.S. Tot ce am scris azi sunt baliverne. Happy 1 Aprilie :)):)) =))=))

O nouă eră la Google: Gmail Motion

Au apărut în ziua de azi tot felul de gadgeturi care mai de care mai sofisticate. Google vine cu o nouă tehnologie pentru utilizatorii de Gmail. Google a dezvoltat un algoritm care permite utilizatorului să citească sau să scrie un email doar cu ajutorul mișcărilor corpului. Pentru mai multe informații accesați http://mail.google.com/mail/help/motion.html

Manuscrisele care zguduie din temelii creștinismul

Acum câteva săptămâni niște arheologi au descoperit într-o peșteră din Iordania 70 de manuscrise de plumb vechi de peste 2.000 de ani. Fiecare manuscris este de mărimea unei cărți de credit, are între 5 și 10 pagini care sunt legate cu niște inele de plumb.
La prima analiză cercetătorii au descoperit că în aceste manuscrise sunt scrise bazele creștinismului de astăzi. Se pare că nu este chiar așa cum s-a crezut până în ziua de azi. 
"Analizăm o descoperire foarte importantă și semnificativă, poate cea mai importantă descoperire din istoria arheologiei. Se pare că adevărul despre creștinism se află în aceste manuscrise. Încă nu am reușit să le decodificăm pe toate, dar din primele rezultate se pare că tot ce știm astăzi despre creștinism este complet greșit. Vom afla abia după câteva luni sau chiar un an ce spun cu adevărat aceste valori ale arheologiei. " a spus al-Ziad Saad, director la Departamentul iordanian de Antichități.
Acuma nu rămâne decât să termine cu cercetările și să aflăm cu toții adevărul, asta dacă nu între timp dispar și aceste manuscrise sau cercetătorii sunt gătiți spânzurați sau aruncați prin anumite grote.

Gata cu pirateria. Acuma e lege

Se pare că parlamentarii noștri nu au timp de creșteri economice dar știu să voteze legea anti-piraterie. Aceștia au votat azi legea care permite providerilor de internet să sesizeze autoritățile în cazul descărcărilor produselor aflate sub legea copyright-ului. Așadar dacă ești prins că descarci de pe internet, compania care îți furnizează serviciul poate să îți micșoreze viteza de internet, să oprească furnizarea serviciul pe o perioadă determinată sau în cazul abaterilor repetate vor anunța autoritățile. Atunci este cel mai grav, te vei alege cu un dosar penal, internetul va fi blocat iar tu vei plăti factura până la sfârșitul contractului. Se pare că în România pirateria este în floare, iar o asemenea lege separă să mai reducă din acest fenomen, dar va avea și o parte negativă, furnizorii de internet vor pierde din clienți. 
Un alt aspect important îi privește și pe furnizori. Aceștia dacă reclamă anumite abateri ale legii, se pot alege cu amenzi uriașe și chiar liciența pentru furnizarea de servicii de date.

Romania a ieșit oficial din recesiune

Conform ultimelor date de la INS, România a înregistrat o nouă creșterea economică pe primul trimetru al anului ceea ce teoretic face ca România să iasă oficial din criză. Dacă prima creștere economică a fost de doar 0,27% acuma se pare că am ajuns la 2,4% ceea ce face ca Boc să sară în sus de bucurie, deoarece este cifra pe care a preconizat-o pentru primul trimestru al anului. Se pare că de data aceasta ne-au salvat atât importurile cât și exporturile, deoarece s-a ajuns la un oarecare echilibru în acest sens. În următorul trimestru se preconizează o creștere tot mai mare a economiei românești, deoarece se așteaptă cu nerăbdare că agricultura să își arate roadele și ca pe modelul Germaniei să începem să exportăm tot ce prindem.

A fost descifrată cearta dintre cei doi bebeluși

Țineți minte cei doi bebeluși gemeni care tot se ceartă fără ca nimeni să înțeleagă ce spun? Se pare că a fost descifrat limbajul codat pe care aceștia îl folosesc. Disputa lor, se pare, că este un politică, pe tema războiului din Libia. Sunteți de acord cu argumentele lor?

31 martie 2011

Poza Zilei: Împăratul în genunchi

Împăratul Japoniei, Akihito a vizitat o tabăra de sinistrați din Tokio. Cu toate că că are un titlu greu care îl are pe umeri, acesta s-a așezat în genunchi alături de sinistrați și a stat de vorbă cu ei, încercând să îi facă să mai uite de necazuri.

Prima victorie UPC: viteze de 120 Mb la internet

UPC a reușit prima s-a victorie în fața rivalelor RCS&RDS și Romtelecom. Va lansa vineri în 12 orașe ale țării pachetul de internet de mare viteză prin fibră optică. Așadar care sunt din Cluj-Napoca, Timişoara, Deva, Curtea de Argeş, Focşani, Ploieşti, Bucureşti, Constanţa, Brăila, Galaţi, Roman şi Buzău pot alege de mâine unul din cele 2 pachete de abonament Fiber Power de 60Mb și 120Mb.  Prețul la abonamentul de 60 Mb este de 40 lei iar cel de 120 Mb este de 50 lei (fără TVA)
Cine ar fi crezut că UPC va pregăti o așa surpriză pentru utilizatorii de internet mai ales după ultimele săptămâni când toți au crezut că este undeva în groapă. Acuma bine, vine oferta, dar să vedem câți vor lua aceste pachete, prețurile sunt destul de piperate.
"Lansăm în premieră cele mai mari viteze de download disponibile la acest moment pe segmentul rezidenţial - până la 120 Mbps. După investiţiile în reţea din ultimii 2 ani şi lansarea, în iulie 2010, a serviciului de Internet Business Fiber Power pentru clienţii companii, a sosit momentul lansării pentru segmentul rezidenţial. Un alt anunţ important pe care îl facem astăzi este legat de noua structură a portofoliului de abonamente Internet: vom oferi patru pachete de servicii Internet, toate cu numele Fiber Power", a declarat Iulia Florea, COO UPC România pentru Ziarul Financiar

Factura mai mare stimulează consumul !!!!!!

Cam după acest principiu s-au ghidat șefii de la ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei) care s-au gândit și ei să scumpească factura la energie introducând o taxă pentru stimularea folosirii energiei verzi. În primul rând: haaaa????!!!. Cum să stimulezi folosirea energiei dacă tu o scumpești?
Acestă taxă se aplică doar în cazul în care folosești mai mult de 100 de kWh, adică la fiecare 100 kWh consumați plătești taxa. Probabil la iarnă majoritatea se vor axa pe gaze și alte surse cu ar fi cărbunele, care nu este tocmai verde.
În Dobrogea este cel mai mare parc eolian din Europa care lucrează la capacitate minimă, din cauză că se supraîncarcă rețeaua deoarece România nu consumă atât de multă energie. Avem parc eolian, avem centrală nucleară, vrea să se mai facă una avem energie cât să dăm și la alții dar tot avem facturi mari. De ce? Pentru că așa se vrea. De ce să folosească lumea energie verde atâta timp cât există gazele și petrolul care sunt mult scumpe?

Messenger a început să cenzureze

Mulți dintre noi folosesc messengerul ca mijloc de comunicare. Se pare că cei de la yahoo au început puțin câte puțin să cenzureze convorbirile utilizatorilor, cu toate că acestea sunt private. Mulți au semnalat că dacă vrei să trimiți cuiva link-ul site-ului filestube.com acesta nu va primi mesajul. De ce nu ar urma motorul de căutare Google că doar sunt în competiție directă!!!

30 martie 2011

Viralul Zilei: Ceartă între bebeluși

29 martie 2011

Pe cine deprimă Facebook?

A apărut mai nou o știre conform căreia, o echipă de cercetători, de unde altundeva decât SUA, a descoperit că Facebook-ul dăunează grav sănătății, adică duce la depresie. „Specialiștii” spun că:
o supraexpunere în mediul online, pe rețelele sociale, ar putea duce la o alienare a copiilor în viața de zi cu zi, iar asta ar putea da naștere, în cele din urmă, unor depresii severe. Este îngrijorător, spun aceștia, ca tot mai mulți copii preferă să discute cu prietenii lor în mediul virtual, decât în parc sau la un loc de joacă. O astfel de izolare scade nivelul de încredere al copiilor în ei însiși.
Nu știu ce să zic, probabil e depresiv cu cei slabi din punct de vedere emoțional, care deja nu știu să poarte o discuție cu cineva față în față, care are teama de eșec și care pur și simplu sunt prea leneși să se dea jos de pe scaun și să facă vreun sport sau măcar să se plimbe.
Mie îmi place, și folosesc mult Facebook-ul, dar dimpotrivă, mă simt fericit că pot să port o discuție și cu alte persoane, să împărtășesc ideii și teme de lucru. E foarte bun la socializare, dacă știi cum să o faci și dacă vrei să o faci. Poți afla lucruri noi și poți afla povești de viață sau chiar poți învăța din greșelile altora.

Locuri de muncă fără număr

Cei de la ANOFM au anunțat că au peste 9.000 de locuri de muncă disponibile pentru șomeri. Problema este că majoritatea sunt pentru cei cu studii medii pentru industria textilă. Acuma este acuma, așa prin aprilie, pe 14 dacă nu mă înșel vor avea loc burse ale locurilor de muncă prin toată țara. Să vedem atunci câți vor sări cu CV-urile. Dacă nu reușiți să ajungeți pe la agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă aveți și anumite siteuri de recutare online, în care veți găsi undeva între 5.000-6.000 locuri de muncă atât în țară cât și în străinătate.
Aceasta pare o veste bună, care arată că România a început să se miște cât de cât. Cu toate acestea majoritatea celor care își caută un loc de muncă încă mai au pretenții. Cei care au studii superioare nu vor să audă de locul de muncă fără mașină, telefon și calculator de servici plus alte bonusuri și beneficii cum ar fi asigurare de pensii, de viață sau chiar asigurarea dentară.

Cu mortul pe stadion

Prima dată când am văzut imaginea am crezut că este o glumă, dar mai târziu am aflată ce este pe bune. Un grup de suporteri de la Cucuta Deportivo au intrat pe stadion cu un sicriu cu un mort în el, tot un suporter al echipei. Se pare că sintagma „cu echipă până la moarte din dincolo de ea” a fost luată în serios.

Romtelecom se mișcă din ce în ce mai bine

Cum presupusa cumpărare a UPC de către RCS&RDS a rămas doar la stadiul de bârfă, se pare că în ziua de azi doar Romtelecom mai face achiziții. După ce a preluat BoomTV, Romtelecom a achiziționat și Akata Satelit, parte a firmei Digital Cable Systems. Așadar Romtelecom își va mări numărul de abonați cu 80.000 ajungând puțin câte puțin mai aproape de UPC. 
Se pare că încet, încet se formează o alianță anti RCS&RDS care cu o eventuală achiziție a UPC-ului va deveni lider incontestabil. Alianța se pare că se formează involuntar de la firmele mamă a Orange și Comote care doresc o combinare a rețelei. Așadar s-ar putea să avem o concurență între RCS&RDS + UPC și Romtelecom + Cosmote + Orange.

28 martie 2011

OMFG, OMFG, OMG a intrat în dicționar

„OMG”, „LOL” și „♥” au intrat în dicționarul Oxford deoarece sunt interesante.
OMG - "Oh, my God!"
LOL - „laughing out loud”
♥ - simbolizează verbul "a iubi"
Aș da și eu câteva exemple pentru DEX-ul nostru:
sal = sunt analfabet local
fmm = frate merci mult
plm= până la magazin
mm = muncesc mult
stf = să te fugăresc
npc = nu port chiloți
lol = la o labă
OMFG, OMFG o p**ă roz cu luminițe

Începe să miroasă a monopol și pe piața telecomunicațiilor

Azi a apărut o știre destul de interesantă dar nu prea băgată în seamă. Operatorii de telecomunicații Deutsche Telekom și France Telecom au în plan să combine rețelele de comunicații din România. Nu-i așa că nu este o știre care să îți fure ochii? Ei, acum vine partea interesantă: France Telecom deține Orange iar Deutsche Telekom deține 30% din grupul OTE acționar la Cosmote, Romtelecom și Germanos. Adică s-ar putea să vedem o combinație între Orange Cosmote și Romtelecom care bineînțeles miroase deja a monopol. Orange deține primul loc în România cu 10 milioane de clienți iar o combinație cu Cosmote ar duce această cifră undeva la 17 milioane de clienți lăsând Vodafone, competitorul principal Orange, undeva mai în spate.

Uite marfa, nu e marfa

Mai țineți minte marea descindere a gărzii financiare la un depozit acum două săptămâni? E bine, aceștia au „confiscat” fructe, legume, articole de îmbrăcăminte și carne. Dar ce să vezi, toată marfa a dispărut instantaneu imediat după de inspectorii au plecat. Deoarece aceștia nu au un depozit pentru marfa confiscată, au lăsat-o în piață ca și când i-au invitat pe comercianți să scape cât mai repede de ea. e de râsul curcilor ce se întâmplă pe la noi. 

27 martie 2011

Nu am văzut meciul de aseară

Multă lume m-a întrebat azi cum m-i s-a părut meciul de aseară dintre România și Bosnia. Eu nu l-am văzut dintr-un simplu motiv: când am văzut echipele de start, mai ales pe cea a României mi-am dat seama imediat că nu avem nicio șansă. Și am avut dreptate, azi dimineață am văzut ceea ce m-am așteptat. 
Nici nu mă mir că am pierdut, mai ales atunci când ai în echipă jucători care nu au mai jucat de luni bune. Deac nu mai știe ce este o echipă de fotbal, Marica nu am mai văzut prima echipă de un secol iar Florescu se antrenează prin parcuri. Ce este de așteptat când ai cel puțin 3 jucători în echipa de start care aproape că nu mai au treabă cu fotbal de ceva luni.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More