29 martie 2011

Pe cine deprimă Facebook?

A apărut mai nou o știre conform căreia, o echipă de cercetători, de unde altundeva decât SUA, a descoperit că Facebook-ul dăunează grav sănătății, adică duce la depresie. „Specialiștii” spun că:
o supraexpunere în mediul online, pe rețelele sociale, ar putea duce la o alienare a copiilor în viața de zi cu zi, iar asta ar putea da naștere, în cele din urmă, unor depresii severe. Este îngrijorător, spun aceștia, ca tot mai mulți copii preferă să discute cu prietenii lor în mediul virtual, decât în parc sau la un loc de joacă. O astfel de izolare scade nivelul de încredere al copiilor în ei însiși.
Nu știu ce să zic, probabil e depresiv cu cei slabi din punct de vedere emoțional, care deja nu știu să poarte o discuție cu cineva față în față, care are teama de eșec și care pur și simplu sunt prea leneși să se dea jos de pe scaun și să facă vreun sport sau măcar să se plimbe.
Mie îmi place, și folosesc mult Facebook-ul, dar dimpotrivă, mă simt fericit că pot să port o discuție și cu alte persoane, să împărtășesc ideii și teme de lucru. E foarte bun la socializare, dacă știi cum să o faci și dacă vrei să o faci. Poți afla lucruri noi și poți afla povești de viață sau chiar poți învăța din greșelile altora.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More