18 iunie 2011

Bancherii au ajuns lângă politicieni la nivelul de încredere

Un studiu GfK desfăşurat în 15 ţări europene (Belgia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Turcia şi Marea Britanie), Statele Unite ale Americii, Brazilia, Columbia şi India, în martie şi aprilie 2011 a arătat că pompierii au rămas cei mai de încredere oameni urmaţi de medici şi profesori. 

În România biserica este lege deoarece toată lumea e credincioasă pe aici şi toată lumea bagă mână în foc să popii sunt cei mai corecţi, dar totuşi la un lucru au dreptate, politicienii sunt pe ultimul loc, chiar acolo unde le este locul.

17 iunie 2011

Stuxnet, cel mai puternic virus informatic

Acum ceva timp ONU a anunţat că Iran ar fi întrerupt lucrul la unul dintre centralele sale nucleare dar fără a anunţa însă de ce. După ceva timp s-a găsit şi problema, este vorba despre un virus informatic. Toate bune şi frumoase până când toată lumea şi-a dat seama că nu este orice virus ci unul care atacă ţintele specificate. Poate închide o centrală nucleară fără să îţi dai seama, poate închide conducte de petrol, poate întrereupte orice fără ca vineva să observe ceva deoarece totul va arăta la parametrii normali.

Se crede că virusul a fost creat de Israel dar a fost testat în SUA la laboratoarele Siemens. Cert este că nimeni nu ştie de unde a pornit şi unde se va încheia. În acest moment virusul se află gratis pe internet de unde poate fi luat de oricine şi se poate juca cu el cum doreşte, problema este câţi ştiu să folosească cu adevărat codul acestui virus??

Poza Zilei: Make love not war

15 iunie 2011

Nokia bătută cu propriile arme

Acum ceva timp Nokia şi Apple s-au dat reciproc în judecată pe motiv de furturi de tehnologii folosite la telefoanele lor. În cele din urmă Apple a recunoscut că a folosit diferite tehnologii ale Nokia la primul iPhone. Putem spune că prin această victorie Nokia ar putea fi salvată dar văzând vânzările de iPhone am putea spune că Nokia a fost bătută cu propriile tehnologii inovatoare şi care nu au prins la public (dar mă întreb cu a reuşit Apple). Nokia nu a cerut ca Apple să renunţe la acele tehnologii dar deja au semnat un contract de folosire a patentelor pentru o sumă cu multe zerouri dar secretă.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More