07 mai 2011

Poza zilei: Poza necorespunzătoare

Având în vedere că Osama a fost omorât după nunta regală aș spune că au greșit poza...

Owl City - Alligator Sky

06 mai 2011

Bancul zilei: Un client nedumerit

Aceasta este o întâmplare adevărată petrecuta la Word Perfect Help Line. Angajatul companiei care a participat la discuția de mai jos a fost concediat. Ulterior, el a dat în judecată compania pentru "concediere fără motiv". Ceea ce urmează este un pasaj din discuția care a dus la concediere.


"Word Perfect Technical Desk, vă pot ajuta cu ceva?"
"Da, am o problemă cu Word Perfect"
"Ce problemă?"
"Păi, scriam și dintr-o dată toate cuvintele au dispărut."
"Au dispărut?"
"Da, au dispărut."
"Hmm. Și ce afișează ecranul tău acum?"
"Nimic."
"Nimic?"
"E negru; și nu acceptă nimic din ceea ce scriu."
"Ești încă în Word Perfect, sau ai ieșit?"
"De unde vrei să-mi dau seama?"
"Vezi un prompter C: pe ecran?"
"Ce-i ala un prompter C:?"
"Nu contează. Poți mișca cursorul pe ecran?"
"Nu e nici un cursor; Ți-am spus că nu acceptă nimic din ceea ce tipăresc!"
"Monitorul tău are un indicator de funcționare?"
"Ce e ăla un monitor?"
"Este chestia aia cu ecran și care arată ca un TV. Are o luminiță care să-ți arate dacă e deschis sau nu?"
"Nu știu."
"Atunci uită-te în spatele monitorului și vezi unde duce cablul electric. Poți să vezi asta?"
"Da, cred că da."
"Minunat. Urmează cablul electric, și spune-mi dacă este băgat în priză."
"...Da, este."
"Când te-ai uitat în spatele monitorului, ai observat că sunt două cabluri și nu doar unul bagat în monitor?"
"Nu."
"Ei bine, sunt două. Mai uita-te o dată și găsește și celălalt cablu."
"Ok, l-am găsit."
"Urmărește-l și spune-mi dacă este băgat bine în spatele computerului tău."
"Nu pot să fac asta."
"Huh. Dar macar poți vedea dacă este?"
"Nu."
"Nici dacă îți pui genunchiul pe ceva sau te intinzi pe ceva?"
"O, nu e din cauza că nu am unghiul bun, ci din cauză că e întuneric."
"Întuneric?!"
"Da, lumina din birou este stinsă, singura lumină care vine este de afară."
"Păi, aprinde lumina în birou."
"Nu pot."
"Nu? De ce?"
"Pentru că e o pană de curent."
"Aaa...o pană de curent? Aha, ok. Cred că am rezolvat problema. Mai ai cutiile și manualele și chestiile de împachetare cu care a venit computerul tău?"
"Da, le țin în dulap."
"Bine. Du-te și adu-le, și baga sistemul în cutii exact așa cum l-ai primit. Și apoi du-l înapoi de la magazinul de la care l-ai luat."
"Adevărat? Este chiar atât de grav?"
"Da, mă tem că da."
"Atunci asta e, îl duc inapoi. Si ce să le spun?"
"Spune-le că ești prea prost ca să ai un computer."

Prețul petrolului se prăbușește, dolarul nu face față leului dar benzina rămâne la fel

Azi a fost un masacru pe piața de tranzacționare acolo un petrolul pur și simplu s-a prăbușit cu 3,86 dolari ajungând 95,94 dolari pe baril. Se spune că americanii ar fi de vină, din cauza creșterii șomajului (tot mai multe voci spun că SUA estre pe marginea prăpastiei, la un pas de faliment, dar nimeni nu recunoaște oficial). Cel puțin asta este bine pentru noi, așa ar trebui. 

Dolarul pur și simplu nu face față leului ajungând la o cotație de 2,83 lei pentru 1 dolar. Asta ar însemna o scădere automată a benzinei la pompă, dar, benzinarii nu suflă nicio vorbă, se fac că nu văd și nu aud nimic. La această cotație a petrolului corelată cu prețul dolarului american ar face ca prețul benzinei să fie undeva sub 5 lei pe litru. Acuma nu mai rămâne decât să așteptăm ca Petrom să dea semnul de scădere, asta așa de bunul simț.

Suntem atât de varză la fotbal încât sărbătorim o cupă câștigată acum 25 ani

Fotbalul românesc este în prăpastie, singura consolare a rămas Cupa Campionilor câștigată de Steaua în 1986. Am ajuns atât de jos încât sărbătorim o cupă câștigată acum 25 de ani și îi declarăm pe jucătorii de atunci eroi naționali (au fost într-un război, sau nu știu eu). 

Oare Barcelona, Real Madrid, Inter, Machester United, etc. sărbătoresc în fiecare an câștigarea unei cupe? Eu nu cred. Ei încearcă în fiecare an să doboare recorduri personale, dar dacă nu reușesc o i-a de la capăt. Noi am rămas în starea de nostalgie visând driblingurile lui Hagi și paradele lui Duckadam.

Dublăm sau nu filmele?

A apărut de curând o dispută cu privință la o lege inițiată de Victor Socaciu care cere dublarea filmelor în limba română. Păi după mine nu aș dubla filmele, mai ales cele din cinematografe, pe cele la TV pot, și așa nu mă uit. 

Anul trecut Comisia Europeană ne-a declarat o țară de semi-analfabeți adică cam 40% din populație are probleme cu cititul, scrisul sau socotitul iar jumătate din aceștia sunt analfabeți. Este greu de hotărât atunci când toată țara este cinefilă și se folosesc americănismele în vorbitul de zi cu zi.

Voi ce ziceți????

Minerii polonezi s-au bătut pentru 70 de euro în plus

Cam 1000 de mineri polonezi s-au bătut cu forțele de ordine după ce compania la care lucrează le-a refuzat o mărire salarială de 70 de euro. Bine bine, ai zice, că minerii polonezi sunt muritori de foame, ca ai noștri, dar nu este așa. Media salariului unui miner polonez care lucrează la acea companie este de 2.300 de euro, cam dublu față de media națională. Probabil că acuma chiar nu se vor alege cu acea majorare după pagubele provocate de aceștia.

Și eu am împins azi căruciorul la supermarket. Este o știre despre mine?

Am văzut azi pe toate site-urile o știre, „senzațională”, în care noua ducesă de Cambridge, a fost la supermarket și fiți atenți: a împins și căruciorul. Ehh, ce ziceți de asta, nu se merită fiecare minut pierdut scriind această știre?? 

Zici că o persoană cu un titlu nobiliar este un extraterestru, (dacă stai bine și te gândești cam este: Unde găsești o persoană cu sânge albastru?) care a fost la cumpărături. Wooow, și eu am fost azi la cumpărături, am împins și căruciorul. Unde este știrea despre mine?

05 mai 2011

„Rampă pentru escaladări” la o farmacie

Rampele pentru persoanele cu handicap sunt ceva normal în țările civilizate, dar la noi este o bătaie de joc. De curând am descoperit o asemenea rampă la o farmacie din Tulcea, care pur și simplu nu o poți urca nici dacă ești sportiv de performanță. Farmacia se află în stația de autobuz din Piața Veche iar rampa am denumit-o „rampă pentru escaladări” deoarece numai cu pioleții te poți cățăra pe ea.

Americanii slăbesc pe melodia lui Beyonce

Michelle Obama, soția președintelui american, a demarat campania „Let's move”, o companie împotriva obezității. La scurt timp cântăreața Beyonce a făcut o melodie care a devenit repede hit. Prin școli, pe străzi, în săli de sport, în parcuri lumea dansează pe melodia lui Beyonce.
Sper să apară și la noi o astfel de campanie, că mulți obezi au apărut din cauza shaormei. Mai jos ai pașii de dans, învață-i și fă mișcare.


Hi5 a murit. Cocalarii s-au mutat pe Facebook




Pentru prima dată în câțiva ani Hi5 a fost depășit în România. De când  cocalarii și pițipoancele au prins gustul de Facebook aceștia au părăsit  lumea Hi5 ajutând la decăderea acestuia. Dacă în luna martie Hi5 încă  se mai ținea pe primul loc, în aprilie a fost depășit pentru prima dată  de Trilulilu. Mai multe rezultate din traficul românesc găsiți pe SATI.

Martie 2011
hi5.com - 3.491.146 vizite unice
trilulilu.ro - 3.413.926 vizite unice

Aprilie 2011
trilulilu.ro - 3.061.854 vizite unice
hi5.com - 3.058.041 vizite unice

Hi5 a murit. Cocalarii s-au mutat pe Facebook

Pentru prima dată în câțiva ani Hi5 a fost depășit în România. De când cocalarii și pițipoancele au prins gustul de Facebook aceștia au părăsit lumea Hi5 ajutând la decăderea acestuia. Dacă în luna martie Hi5 încă se mai ținea pe primul loc, în aprilie a fost depășit pentru prima dată de Trilulilu. Mai multe rezultate din traficul românesc găsiți pe SATI.

Martie 2011
hi5.com - 3.491.146 vizite unice
trilulilu.ro - 3.413.926 vizite unice

Aprilie 2011
trilulilu.ro - 3.061.854 vizite unice
hi5.com - 3.058.041 vizite unice

Azi e „Ziua Bărbatului”

În sfârșit a venit, după ce am făcut duble dedicații femeilor, atât de 1 cât și de 8 martie, acum este rândul nostru să ne adunăm la o bere cu prietenii, la un meci fără să ne bată nimeni la cap sau să ne sune din 10 în 10 minute să ne întrebe când ajungem acasă.
Cei care sunt din Constanța, sau în trecere pe acolo, sunt așteptați la Club Phoenix, cam pe la 7 seara, să petrecem o zi așa numai cum noi știm.

Google prezice câștigătorul Eurovisionului

Cum ne-a învățat în fiecare an, Google prezice cine va câștiga concursul Eurovision în funcție de cât de căutată este melodia respectivă în motorul de căutare. Ironic sau nu, aceiași concurentă a aceleași țări este pe primul loc, la fel ca anul trecut, dar anul acesta cu o piesă mult mai proastă (asta ar fi chiar de tot, să mai câștige încă odată).

Anul acesta pot să zic că sunt piese bunicele, mult mai bune ca anul trecut. România se află în top 10 conform Google, dar să nu bazăm pe asta, sunt piese mult mai bune decât cea a României.

03 mai 2011

Și animalele vorbesc




02 mai 2011

Care pe care fură?? Realitatea pe Sport.ro sau invers?

Vestea despre kilărirea lui Osama a făcut site-urile de știri să explodeze de informații, problema este că aceiași știre, cu punct și cu virgulă, a apărut pe 2 siteuri fără ca niciuna dintre ele să precizeze vreo sursă. Care pe care fură? realitatea.net pe sport.ro sau invers? Eu tind să cred că este Realitatea, au destul antecedente în acest sens.


01 mai 2011

Drogații din Vama Veche

Doar în România se poate întâmpla așa ceva. Plini de aburii alcoolului și posibil „fumați” 3 tineri petrecăreți au agresat-o pe Ilknur Pintilie, corespondenta Știrilor ProTv de la Constanța, trântind-o la pământ în timp ce urma să prezinte în direct evenimentele de 1 mai de acolo. Se pare că farmecul Vamei s-a șters odată cu apariția drogaților pe acolo.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More