01 aprilie 2011

Manuscrisele care zguduie din temelii creștinismul

Acum câteva săptămâni niște arheologi au descoperit într-o peșteră din Iordania 70 de manuscrise de plumb vechi de peste 2.000 de ani. Fiecare manuscris este de mărimea unei cărți de credit, are între 5 și 10 pagini care sunt legate cu niște inele de plumb.
La prima analiză cercetătorii au descoperit că în aceste manuscrise sunt scrise bazele creștinismului de astăzi. Se pare că nu este chiar așa cum s-a crezut până în ziua de azi. 
"Analizăm o descoperire foarte importantă și semnificativă, poate cea mai importantă descoperire din istoria arheologiei. Se pare că adevărul despre creștinism se află în aceste manuscrise. Încă nu am reușit să le decodificăm pe toate, dar din primele rezultate se pare că tot ce știm astăzi despre creștinism este complet greșit. Vom afla abia după câteva luni sau chiar un an ce spun cu adevărat aceste valori ale arheologiei. " a spus al-Ziad Saad, director la Departamentul iordanian de Antichități.
Acuma nu rămâne decât să termine cu cercetările și să aflăm cu toții adevărul, asta dacă nu între timp dispar și aceste manuscrise sau cercetătorii sunt gătiți spânzurați sau aruncați prin anumite grote.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More