06 aprilie 2011

Țăranii români au ieșit pe câmp

Din ce în ce mai mulți oameni de la țară care dețin pământuri au ieșit la cultivat. Se pare că de frica amenzilor pentru terenurile nelucrate cât și de mirajul banilor pe care i-au câștigat cei care au lucrat pământul anul trecut i-au făcut pe oameni să iasă la muncă.

Numărul suprafețelor cultivate s-au dublat față de anul trecut, semn că țăranii români au prins gustul muncii. După ce au fost tăiate indemnizațiile și s-au promis amenzi uriașe pentru cei care nu își lucrează pământul țăranul român n-a avut ce face și a ieșit la muncă. 

Un alt factor a fost mirajul banilor. Cei care au cultivat porumb anul trecut s-au îmbogățit peste noapte iar prețul alimentelor au crescut alarmant. Bine bine, să nu credeți că vor ajunge țăranii români milionari, mai au un hop de trecut: samsarii sau intermediarii, care deocamdată fac legea în piață. Majoritatea dintre ei au certificate de producător dar nu au pus în viața lor mâna pe o sapă. Pe aici ar trebui autoritățile să facă lumină și să reglementeze bine această situație. Atunci am avea o situație win-win: noi am cumpăra cu prețuri mai mici, iar producătorii ar produce și ar câștiga din ce în ce mai mult.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More