06 aprilie 2011

ProTv face rating pentru că NU difuzează Liga I

Reporterii de la HotNews.ro l-au luat la întrebări pe directorul general al ProTv, Cristi Mocanu: De ce ProTv-ul nu vrea să difuzeze meciuri din Liga I?
Răspunsul a fost foarte simplu și concis: Liga nu face rating și în plus prețul e prea mare.
"Dacă vrea sa aibă o șansă, dacă vrea sa numere multe milioane de euro, fotbalul trebuie să se transforme, să fie modern și să devină produs paytv", spune Costi Mocanu, Directorul general al PRO TV, într-un interviu exclusiv pentru HotNews.ro
Păi în general are dreptate, dacă stai să compari audiențele ProTv-ului la aceiași oară cu meciurile de fotbal ai înțelege destul de clar că până la urmă totul este doar un bussines. De fapt, ce să ne mai mirăm atunci când liga noastră are audiențe mai proaste decât serialul coreean transmis de TVR, probabil din această cauză s-au retras din licitație, făceau mai mulți bani din telenovele.
Totuși ProTv-ul ar fi interesat de transmiterea ligii dar evident la un preț care să acopere cheltuielile lor. 
Am mai spus-o, ProTV este interesat de orice produs capabil sa aducă audiență. În cazul de față, problema Ligii nu este doar prețul, ci formularea ambiguă, șmecherească, prin care vrea să decidă ce-i important, la ce ore se joacă și în ce zile. Asta arată neseriozitate. Mi-e greu să cred că Liga se poate replia într-atât de mult, asta înseamna deja schimbare totală. 
Prețul corect este cel pe care cumpărătorul decide să-l plătescă și este acceptat de vânzător. Pentru o stație comercială mare, un preț care să-ți permită acoperirea investiției nu poate trece de 60.000 de euro/meci. Așadar circa 2 milioane de euro pe an.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More