02 martie 2011

S-a lansat iPad2. Așa... și?!

Cu mare tam-tam și fast s-a lansat noua versiune de iPad. Cu toate că se află în stare destul de precară, Steve Jobs a fost cel care a prezentat iPad2 ca fiind  „cel de-al treilea blockbuster din seria post PC-uri”. 
Eu tot nu înțeleg la ce poate fi folositor acest iPad. Înțeleg că primul a fost ceva nou, revoluționar și de aceea a prins la public, cât despre dotări lasă de dorit. La iPad2 cică ar fi altă poveste, are un procesor dual core, un ecran HD, cameră față și spate și este cu 33% mai subțire față de precedentul. Se pare că prețurile rămân același ca la versiune anterioară, începând de la 499 dolari bucata (asta în funcție și de capacitatea fiecăruia).
În rest mare lucru nu s-a schimbat, nu are flash, nu poți citi documentele PDF, nu poți copia muzică sau filme (doar direct cumpărate de la magazinul virtual Apple) și mai ales nu poți salva fișierele pe un alt dispozitiv, deoarece pur și simplu sunt incompatibile ca sistem de operare. Cum majoritatea europenilor au încorporat Windows-ul, ar fi imposibil de cooperat cu sistemul Apple-iOS 4.3 de pe iPad.
Acuma să vedem ce succes va avea noul model, cât despre el nu mi-aș cumpăra nici prima nici a doua variantă, pur și simplu nu am ce face cu ele. 

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More