10 martie 2011

Întrebarea zilei: Guvernatorul mai ajunge prin piață?

Azi a venit de la INS (Institutul Național de Statistică) un lucru destul de îngrijorător:  inflația a ajuns la 7,6% în luna februarie după ce în luna ianuarie a fost de 6%. Acest lucru se datorează creșterii prețurilor alimentelor care au explodat în ultima lună și jumătate. Se pare că cei 24% „dăruiți” de guvern abia acum și-au făcut prezența, după ce lunile decembrie și ianuarie a fost un dezastru pe comercianți.
Acuma avem altă problemă, inflația de acum este doar din cauza alimentelor. Luna viitoare va intra și prețul benzinei în joc după ce aceasta a sărit de pragul de 6 lei și mai are toate șansele să crească mai ales că ultimele rapoarte arată că prețul petrolului va ajunge undeva la 150 dolari/baril.
Așa vine întrebare din seara asta: Guvernatorul a mai făcut piața în ultimele săptămâni?. Nu de alta dar alaltăieri se arăta foarte optimist în ceea ce privește prețurile și a promis că va scădea inflația undeva la 4% până la sfârșitul anului, ceea ce m-i se pare a fi o fantezie de a dânsului după evoluțiile din ultima perioadă.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More