10 martie 2011

ABCdarul bancar. Te învață cum să nu fii cocalar

O bancă importantă din România cu ajutorul Ministerului Educației și al unui ONG a reușit să implementeze un program pentru elevii de liceu ca să-i învețe ce să facă cu banii. În principal elevii zilelor noastre știu că banii vin de la babacii din bucătărie care sunt obligați să îți dea bani pentru a fi cheltuiți prin cluburi și mall-uri. În rest nu știu și nici nu-i interesează cât de greu s-au obținut acei bani și care este sacrificiul părinților pentru ei. 
Acest program îi va învăța pe cocalari și pițipoance cum să își gestioneze banii pentru a nu intra în faliment, cum să i-a un credit numai atunci când ai neapărată nevoie (nu pentru a merge în vacanță) și mai ales nu pentru o investiție pe care știi că nu ți-o poți permite (exemplu: vecinul are o mașină tare, dar tu vrei una mai bună). 
Cele 34 de orașe în care se desfășoară programul ABCdar bancar sunt: Agnita, Alesd, Calafat, Câmpulung Moldovenesc, Caracal, Codlea, Copșa Mică, Dej, Drăgășani, Făgăraș, Fălticeni, Fetești, Horezu, Întorsura Buzăului, Lugoj, Mangalia, Marghita, Motru, Odorheiu Secuiesc, Onești, Pașcani, Petroșani, Pucioasa, Râmnicu Sărat, Reghin, Sighetu Marmației, Sighișoara, Târgu Frumos, Târgu Secuiesc, Toplița, Turnu Măgurele, Văleni, Zimnicea și București.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More