18 mai 2011

Oțelul, campioana salvată de la faliment

Azi, după decizia TAS, Oțelul Galați a devenit campioana României la fotbal. Toate bune și frumoase pentru Oțelul, acum și pe plan financiar. Înainte de asta, dacă nu câștiga titlul Oțelul avea toate șansele să se desființeze după ce Mittal Steel a refuzat să mai susțină financiar echipa. Lakshmi Mittal a fost nevoit să i-a și echipa de fotbal odată cu combinatul de la Galați, o echipă care nu producea nimic deci niciun motiv să o păstreze. Cum, necum echipa a rămas în continuare finanțată și acuma a câștigat campionatul.

Fiind campioana României s-a calificat automat în grupele Champions League unde va încasa în jur de 10 milioane de euro pe cele 4 partide disputate în grupe, asta în afară de drepturile de televizare și încasările de pe bilete, care vor fi destul de consistente deoarece mai mult ca sigur Oțelul va juca pe stadionul Stelei, cel mai aproape (de Galați) stadion admis într-o asemenea competiție.
În mod normal acuma este momentul pentru ca echipa să fie vândură, dar problema este. Cine o cumpără?

Nu același lucru se poate spune de FC Timișoara, echipa cu care Oțelul s-a bătut până la capăt. Se spune că unii jucători deja au depus memorii la LPF pentru a deveni liberi de contrat în urma restanțelor salariale.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More