22 martie 2011

Întrebarea zilei: Cine câștigă de pe urma războiului din Liban?

Toată lumea se întreabă de ce Rusia în mare parte se opune războiului din Rusia. Să nu credeți că sunt pașnici, ei au contract cu libienii de vreo 1,3 miliarde de euro pentru niște armament, dar în mare parte acest lucru nu îi deranjează pe ruși, ei au o armă mult mai importantă: petrolul.
Ca urmare a protestelor din orientul mijlociu și implicit a creșterii prețului petrolului rușii sunt principalii furnizori de petrol și gaze în Europa. De fapt ei își doresc ca acest război să țină cât mai mult, chiar dacă contractul dintre ei și libieni va fi rupt, din cauza unor noi creșteri a petrolului, care va fi imposibil de evitat, rușii vor face miliarde peste miliarde.
Un alt lucru care a dus la succesul rușilor a fost și dezastrul din Japonia, deoarece majoritatea țărilor și-au pierdut încrederea în energia nucleară și au închis reactor peste reactor, Rusia rămâne principalul furnizor de energie sub formă de petrol și gaze. Până situația din Orient nu își va reveni iar japonezii nu își vor pune la punct reactoarele, Rusia va face legea pe piața energetică mult timp de acum încolo.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More