01 iunie 2011

Cum a căzut imperiul din Atlantic City

În America anilor '20: Marele Război s-a încheiat, Wall Street era în plină înflorire şi totul era de vânzare. Pe atunci femeile şi-au căpătat dreptul la vot, radioul abia apăruse iar pe plaja din sudul New Jersey-ului se afla Atlantic City cunoscut drept "Locul de joacă al Lumii", un loc cu hoteluri imense, cluburi de noapte şi localuri destinate unor distracţii ce rivalizau cu cele de pe Broadway.

După acest loc s-au făcut filme ca „Boardwalk Empire” sau „Atlantic City-Atlantic City”, s-au scris cărţi şi chiar jocul Monopoly se pare că a fost inspirat din acest măreţ oraş. Până mai acum 4 ani se mâncau prăjituri la 1.000 de dolari bucata şi se spărgeau milioane de dolari la cazinouri, un loc care rivaliza cu celebrul Las Vegas.

Timp de 28 de ani toate cazinourile din Atlantic City au avut profituri uriaşe, asta până în 2007 când a început dezastrul. Maximul profiturilor a fost atins în 2006 când au fost adunate 5,2 miliarde de dolari faţă de ziua de azi când se chinuie să strângă 3,5 miliarde. Acum, după ce i-a scăzut veniturile constant, Atlantic City a ajuns să concureze cu oraşe ca Pennsylvania, Philadelphia, Delaware,  Virginia de Vest şi Maryland, oraşe care nu contau înainte de criză.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More