12 iulie 2011

Grupurile de idioţi care decid soarta omenirii

În timp ce toată lumea huiduie politicienii pe la gale de box nişte grămezi de idioţi decid soarta omenirii doar cu nişte rating-uri care, în mare parte nu prea se bazează pe nimica concret. Desigur, vorbesc despre agenţiile de rating, acele instituţii plătite de bănci care dau anumite „scoruri” după interesul fiecăruia. Bineînţeles că aceste ageţii nu vor lăsa băncile să moară de foame deoarece de acolo îşi iau banii, aşadar ele dansează după cu cântă un grup financiar sau altul.

Cel mai concret caz este Italia, a cărui rating a fost scăzut brusc de către agenţiile de rating Moody's şi Standard & Poor's. Următorul pas nu a fost decât panica, care s-a instalat la numai câteva secunde, investitorii au început să fugă de prin toate regiunile considerate „bune” sau „importante” refugiindu-se în Elveţia sau mai precis, cu toţii au călărit francul elveţian care s-a apreciat considerabil. Pe lângă toate monezile naţionale din regiunea noastră care s-au prăbuşit şi bursele au avut de suferit, toate terminând pe „roşu” la tranzacţionarea de azi.

Pe altă parte, în postarea anterioară v-am zis că hackerii sunt oamenii deştepţi, şi se pare că am avut dreptare. Din câte se vede ei sunt singurii care gândesc în ziua de azi protestând pe site-ul unei agenţii de rating şi lăsând un mesaj simplu şi direct pe Facebook: „Oare chiar nu aţi obosit să vă tot uitaţi cum o grămadă de idioţi decid soarta a milioane de oameni, îmbogăţindu-i în acelaşi timp pe alţii?”. Deduceţi şi voi de aici!!!!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More