23 mai 2011

Românii sunt varză la securitatea pe internet

Un nou studiu făcut de cei de la BitDefender a arătat că 27% dintre utilizatorii de internet nu ştiu de existenţa site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei acţiuni în numele unei organizaţii de încredere sau a unui individ, pentru a păcăli utilizatorii să dezvăluie date confidenţiale, precum username, parole şi informaţii de acces la conturile bancare.     

97% din respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au achiziţionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre aceştia, 57% au declarat că au dezvăluit informaţii confidenţiale unor surse nesigure – fiind astfel expuşi riscurilor de fraudă şi compromiterea conturilor bancare. 

Românul s-a învăţat să deschidă emailurile din spam şi aşa se lasă păcăliţi de tot ce este pe acolo. 
Pont: Nu deschideţi emailurile din Spam, ştergeţi-le fără să vă intereseze ce este acolo.

E îngrijorător faptul că la o simplă căutare pe internet, oricine poate găsi informaţii confidenţiale referitoare  la conturile bancare, date ce pot fi folosite în scopuri rău intenţionate. Mai mult decât atât, există foarte mulţi criminali cibernetici care vând astfel de informaţii în schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist în Ameninţări Online şi Specialist în Comunicare la BitDefender.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More