02 iunie 2011

Phishing de la ING

Am primit nu demult un email de la ING în care îmi spunea să îmi dau un update la cont. Acuma vine partea interesantă: De unde au email-ul meu şi de unde ştiu domnii că am cont la ING? Probabil este vreo scurgere pe la ei. Bineînţeles acesta este un mesaj spam, deoarece te trimite pe o pagină complet necunoscută care nu are niciun sistem de siguranţă, nu apare numele tău, nu apare numele unei persoane de contact sau de abonare la newsletter, nu apare un număr de înregistrare. Orice aţi face NU DAŢI CLIK!!!

Mai târziu am primit şi un email de la adevăratul ING care în care mă avertizează despre această problemă:

  • ING nu solicita datele personale si/sau elementele de securitate ale clientilor prin accesarea unui link transmis prin email.
  • ING va trimite intotdeauna un mesaj personalizat (care include numele Dvs.) atunci cand mesajul implica informatii confidentiale
  • ING nu va solicita niciodata sa confirmati detalii personale (de ex. numarul cardului, cod Digiapss, data la care expira, PIN-ul, parola) intr-un mesaj e-mail 
  • ING foloseste cele mai noi sisteme si tehnologii de criptare si autentificare pentru a securiza toate tranzactiile.
Email Spam

Email sigur


Românii şi Facebook-ul

În prezent Facebook-ul reprezintă o parte importantă din viaţa oamenilor. În România sunt în prezent 3.617.200 utilizatori potrivit Facebrands.ro, cel care se ocupă cu monitorizarea Facebook din România




Uite nişte date destul de interesante despre Facebook-ul la români:
- cei mai mulţi utilizatori români au o vârstă cuprinsă între 18-24 ani (33,7%), urmaţi de cei cu vârstă cuprinsă între 25-34 ani (31,6%) şi 13-17 ani (15,6%).
- cei mai mulţi utilizatori români sunt de sex feminin 50,39% iar masculin 49,61%.
- cei mai mulţi români sunt singuri pe Facebook (33,93%) urmaţi de cei într-o relaţie 31,53% şi cei căsătoriţi 29,58%
- cei mai mulţi utilizatori sunt din Bucureşti 924.660 şi un procent de 31,95%, urmaţi de cei din Cluj-Napoca cu 150.720 utilizatori reprezentând 5,21% şi pe trei este Timişoara cu 149.280 utilizatori reprezentând 5,16%
- în clasamentul general Inna are cei mai mulţi fani 2.816.783, urmată de cei de la Akcent 464.481 fani şi Edward Maya cu 392.939 fani.
- aplicaţia cea mai folosită de către români este Adevăr sau Provocare 37.433 de utilizatori pe zi, urmată de Pentru prieteni cu 9.902 utilizatori pe zi şi Jocul DA/NU cu 9.473 utilizatori pe zi.

01 iunie 2011

Cum va fi prezentată frunza Elenei la 3 posturi internaţionale

Destinaţia turistică România va fi promovată timp de un an, pe trei posturi internaţionale de televiziune, CNN, Euronews şi Eurosport. Timp de 12 luni străinii vor fi bombardaţi de 3 clipuri publicitare de 20-30 de secunde în care se vorbeşte acelaşi lucru şi doar imaginile diferă. Toată campania costă 5 milioane de euro, bani care ar fi fost mult mai utili la nişte investiţii în infrastructură, că doar turiştii nu vin cu avioanele private.

S-a dus dracu democraţia

În mod normal într-un stat democratic, cum ar fi trebuit să fie şi România, alegerea unui reprezentat al populaţiei ar trebui să întrunească 50%+1 din voturi. Dar cum la noi totul este posibil acestul lucru s-a dus dracu, deoarece în 2012 când sunt alegerile care va fi primul va ieşi primar.

Dacă la alergeri se bat pe postul de primar 20 de persoane la un oraş să zicem mic de 100.000 de locuitori, câştigătorul ar avea nevoie cam de 20% din voturi. Aşadar care dă mai multe găleţi, pixuri, şi multe alte rahaturi comestibile are toate şansele să devină primar, chiar dacă capul lui este sec ca al unei curci.

Cum a căzut imperiul din Atlantic City

În America anilor '20: Marele Război s-a încheiat, Wall Street era în plină înflorire şi totul era de vânzare. Pe atunci femeile şi-au căpătat dreptul la vot, radioul abia apăruse iar pe plaja din sudul New Jersey-ului se afla Atlantic City cunoscut drept "Locul de joacă al Lumii", un loc cu hoteluri imense, cluburi de noapte şi localuri destinate unor distracţii ce rivalizau cu cele de pe Broadway.

După acest loc s-au făcut filme ca „Boardwalk Empire” sau „Atlantic City-Atlantic City”, s-au scris cărţi şi chiar jocul Monopoly se pare că a fost inspirat din acest măreţ oraş. Până mai acum 4 ani se mâncau prăjituri la 1.000 de dolari bucata şi se spărgeau milioane de dolari la cazinouri, un loc care rivaliza cu celebrul Las Vegas.

Timp de 28 de ani toate cazinourile din Atlantic City au avut profituri uriaşe, asta până în 2007 când a început dezastrul. Maximul profiturilor a fost atins în 2006 când au fost adunate 5,2 miliarde de dolari faţă de ziua de azi când se chinuie să strângă 3,5 miliarde. Acum, după ce i-a scăzut veniturile constant, Atlantic City a ajuns să concureze cu oraşe ca Pennsylvania, Philadelphia, Delaware,  Virginia de Vest şi Maryland, oraşe care nu contau înainte de criză.

31 mai 2011

De acum doar mort mai eşti internat în spital

Cred că aţi aflat de acum cu toţii că de la 1 iunie s-au schimbat unele reguli cu privire la internările în spitalele din România. La noile criterii, destul de stricte, doar mort mai ajungi la spital, unde te resuscitează apoi te internează că în rest nu prea văd cum. Dacă aveţi chef de citit 400 de pagini plictisitoare le găsiţi aici.

30 mai 2011

Melodia Zilei: Tinie Tempah -- "Till I'm Gone" feat. Wiz Khalifa

Încasări record pentru „The Hangover 2” la lansare

The Hangover 2” bate orice record în materie de încasări în cele patru zile de la lansare. Comedia a reuşit să adune 118,1 milioane de dolari plus alte 20 de milioane pentru ziua de Luni pentru a completa boom-ul de 5 zile, bătând astfel orice record.

O altă comedie nou lansată, „Kung Fu Panda 2” opera celor de la DreamWorks Animation a reuşit să strângă 62,4 milioane de dolari în patru zile, preconizându-se că în a cincea zi va reuşi să ajungă la un total de 68,2 milioane de dolari.

The Hangover 2” are premierea, în România, pe 6 iunie iar „Kung Fu Panda 2” va avea premierea pe 10 iunie. 

29 mai 2011

3-Way cu Justin Timberlake şi Lady Gaga

Justin Timberlake şi Lady Gaga o fac în 3 într-un nou videoclip parodie marca The Lonely Island.

Ziarul de unde nu a ieşit nimeni la pensie

Apărut în 1927 ziarul „The Musalman” este cel mai vechi ziar din India şi singurul ziar din lume care este scris de mână. Are 4 pagini cu ştiri internaţionale, naţionale, locale şi sport iar cei cei 6 oameni care muncesc la el nu vor ieşi la pensie aşa cu nu a făcut-o nimeni niciodată şi vor lucra până în ultima zi a vieţii.

via WebCultura

Barcelona a câştigat jucând de una singură

Barcelona şi Manchester United au jucat finala Uefa Champions League sezonul 2010-2011. Toţi ne-am aşteptat să fi un meci echilibrat mai ales după parcursul celor două echipe în compionatele ţărilor din care provin, dar n-a fost deloc aşa. Barcelona a dominat tot jocul de la cap la coadă, de parcă ar fi jucat de una singură. Mă mir cum de a înscris Manchester un gol. 

Meciul s-a terminat cu scorul de 3-1 după ce Messi s-a distrat pur şi simplu cu fundaşii englezi. Momentul cel mai emoţionant a fost la decernarea cupei, acolo unde Puyol, căpitanul de drept al Barcelonei i-a dat banderola lui Abidal, jucătorul care s-a luptat şi a învins cancerul în acest an.

Într-un calcul făcut de Mastercard, unul din sponsorul oficial al competiţiei, finala va genera câştiguri totale 369 de milioane de euro. Barcelona va încasa undeva la 126 de milioane de euro în acestă sumă intrând banii de la UEFA, drepturi de televizare şi valoarea comercială. Ba mai mult s-au calculat şi veniturile oraşului Barcelona vor ajunge undeva la 18 milioane de euro din cauza petrecăreţilor şi turiştilor iar oraşul gazdă, Londra, va încasa undeva la 52 de milioane de euro doar de pe urma acestei finale.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More