27 mai 2011

Apa şi uleiul şi-au lansat viziunea economică sau să râdem cu USL

Nu vorbim de apă şi ulei în general ci de USL acel partid sau mai bine zis alianţă care la supărat rău pe Dinu Pătriciu care s-a revoltat în propriul ziar: Nenorocirea este că la uşa guvernării bat unii care tocmai amestecă uleiul cu apa în căutarea unui leac miraculos. Evident, nu ies decât clăbuci. Şi unii, şi alţii sunt la fel de impotenţi”.

În fine cam asta cred şi eu dar puţin mă interesează. Acum să trecem la viziunea economică (care apropo o puteţi viziona aici), care mi se pare un pic fantezistă în unele părţi. Toată această viziune este împărţită în 48 de pagini, care mai de care mai colorate şi cu multe grafice de îţi fug ochii. Dar să nu credeţi că pe toate paginile şi-au aşternut propria viziune, doar pe ultimele 21, că pe primele 27 s-au luat de guvernul Boc.

Acuma să vă prezint nişte lucruri interesante:
Locuri de muncă:
- zero taxe pentru angajarea în regim part-time pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani.
Probabil majoritatea locurilor de muncă vor fi part-time în România, iar pe pe cei peste 55 ani nu prea îi mai angajează nimeni din cauza pretenţiilor financiare, un tânăr este mai uşor de fraierit.


Reducerea şomajului în rândul tinerilor. Condiţionarea participării la licitaţiile pentru lucrări publice de existenţa a minim 10% angajaţi tineri (criterii – vârsta de până în 25 de ani plus condiţie minim un an agajati la firma respectivă).
Ei aici este o problemă: dacă vrei ca o lucrare publică să fie executată ca la carte nu angaja puşti de 20 de ani că o să-ţi iasă un mare rahat.


- Creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.
Hai că aici au fost foarte haioşi. Chiar mă întreb de unde o să facă rost de bani? De la FMI? :))

Fiscalitate:
- Păstrăm plafon 16% şi introducem impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale
Cota 8% până la 800 lei/lună
Cota 12% ce depăşeşte 800 lei/lună până la 1600 lei/lună
Cota 16% ce depăşeşte 1600 lei/lună.
Este o măsură bună, deoarece vor mai creşte salariile cele mici, dar este şi o problemă: nu vor câştiga la buget nimic, din contră s-ar putea pierde.

- Dupa 4 ani de mandat, TVA va reveni la nivelul de 19%
Abia după 4 ani??????

- Introducerea unei suprataxari a tranzactiilor speculative.
La ochi o să le supraimpozitaţi, mai întâi trebuie să le descoperiţi şi să le dovediţi :))

Aparat public:
Plafonarea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile (-50%). 
Păi asta ar însemna ca 50% din oamenii de la stat să dispară, ca 50% din lucrurile care le folosesc să dispară. Asta ar însemna ca la taxe şi impozite să fie doar un ghişeu iar când ajungi să plăteşti să nu o poţi face că s-a terminat pasta din pixul de azi. :))

Suplimentarea bugetului de stat:
- Creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene
Din 2007 şi până în ziua de azi am absorbit nici 20% din banii europeni. Câţi bor putea fi absorbiţi până în 2013? :))
- Oprirea risipei bugetare (-50%)
- Combaterea eficientă a evaziunii fiscale
- Suprataxarea tranzacţiilor speculative
- Revizuirea sistemului de vânzare a drepturilor de poluare (nici nu mai ştiu câte miliarde am pierdut pe chestia asta)

Şi un mare fâs la sfârşit: Obiectiv de creştere a veniturilor bugetare - de la 32% la 38%. Pot să întreb şi eu ceva: Haaa????

A apărut primul trailer Fifa 2012

A apărut pentru fanii jocului de fotbal primul trailer din FIFA 2012, ce va apărea în toamna acestui an. EA Sports, producătorii jocului încă nu au dat prea multe detalii despre noul FIFA dar au declarat că va fi revoluţionar în ceea ce priveşte grafica şi din punct de vedere al gameplay-ului.

See more Game Videos at EA.com.

26 mai 2011

Gluma zilei: Românii citesc cărţi :))

Zilele acestea la Bucureşti se desfăşoară târgul de carte Bookfest. Aşadar o librărie online s-a gândit să ceară un studiu despre preferinţele românilor când este vorba de o carte. Cei de la iVox.ro au făcut studiul şi fiţi atenţi ce a ieşit:




75.7% dintre respondenți citesc cel puțin o dată pe lună, din care 23.1% zilnic
34.1% citesc între una și două ore săptămânal, 27.1% între două și patru ore, iar un procent de 19.7% mai mult de patru ore pe săptămână. 
românii citesc în special pentru a-și dezolta gândirea (76,7%) și limbajul (71,2%), însă și pentru a se relaxa (68,2%)
48,2% susțin că lectura este un mijloc bun pentru dezvoltarea profesională, în timp ce 34,9% consideră că lectura reprezintă un mijloc pentru a înțelege societatea în care trăiesc
La sondaj au participat 5451 de respondenţi care şi-au exprimat părerea despre cărţi şi locul pe care acestea îl ocupă în viaţa ta lor.

Internetul în economie

În această săptămână a avut loc summitul e-G8 unde cei mai mari jucători de pe piaţa internetului au dezbătut impactul internetului asupra economiei mondiale, şi în mare parte au ajuns la o concluzie. McKinsey Global Institute a dat publicităţii în această săptămână un raport în care răspunde în mare parte la întrebările dezbătute la Deauville, şi care poate fi vizionat aici.


Din raport aflăm că:
- studiul a fost făcut doar în 13 ţări, cele mai bogate şi cele cu multe conexiuni la internet.
2 miliarde de oameni au acces la internet, iar numarul lor creste cu 200 milioane pe an
- Internetul generează 3,4% din PIB-ul celor 13 ţări
- Cel mai mare procent, 6,3% se află în PIB-ul Suediei urmat de Marea Britanie cu 5,4% şi Korea de Sud cu 4,6%.
- în ultimii 15 ani, internetul a generat 7% din creşterea economică înregistrată în cele 13 ţări
- Utilizarea internetului a dus la o creştere cu 10% a profitabilitaţii companiilor

Cosmetice la negru

Aţi auzit de Avon? Cine nu a auzit de ea, în fiecare clasă din România este cel puţin câte o fată care este reprezentat Avon. Inspectoratul teritorial de muncă din Cluj a descoperit că peste 4000 de persoane lucrau la negru ca reprezentanţi Avon. Aşadar firma a primit o amendă de 100.000 lei  dar Avon deja constestă amenda şi de ceea, cel mai probabil, totul se va sfârşi la tribunal. 


Rezultatul verificării activităţii comerciale desfăşurată de Avon Cosmetics România a condus la concluzia că aceasta a utilizat în cursul lunilor noiembrie 2010, februarie 2011, martie 2011, un număr de 4.043 persoane în reţeaua comercială proprie, pentru prestarea activităţilor de vânzări de produse cosmetice, respectiv recrutarea unor reprezentanţi, fără ca acestora să le încheie contracte individuale de muncă'', a declarat directorul ITM Cluj, Emilian Roşca

24 mai 2011

6 ani pentru 225 Km, cam degeaba

Cam de atâta timp a fost nevoie pentru a fi gata cei 225 de kilometri de cale ferată dintre Bucureşti şi Constanţa. Cam prin 2005 când a început acest proiect guvernanţii de pe atunci au promis că timpul pe această rută va fi de doar 1 oră şi 30 de minute, dar până la urmă nu va fi aşa.

După ce a trecut peste două guvernări diferite, vreo 6 miniştrii ai transportului ruta Bucureşti - Constanţa nu va avea o cale ferată nouă ci una refăcută la un const dublu faţă de cel stabilit acum 6 ani (516 milioane de euro). Şi parte mai interesantă vine atunci când CFR a anunţat timpul în care se parcurge această rută: în 2 ore şi 30 de minute, cam cât făcea şi înaintea reabilitării. Trageţi şi voi concluziile!!!

23 mai 2011

Melodia Zilei: Sunrise Inc - Yanna

Poza Zilei: Frica de clovni

Ţin să zic că şi pe mine mă cam sperie :))

Ups....eroare

Azi Obama a venit în vizită în Irlanda, dar n-a scăpat de probleme. La ieşirea din ambasada americană de la Dublin, „car force one” maşina de 7 tone a preşedintelui american a rămas blocată din cauza şasiului foarte jos.

Românii sunt varză la securitatea pe internet

Un nou studiu făcut de cei de la BitDefender a arătat că 27% dintre utilizatorii de internet nu ştiu de existenţa site-urilor false sau a atacurilor de phishing. Phishing-ul este simularea unei acţiuni în numele unei organizaţii de încredere sau a unui individ, pentru a păcăli utilizatorii să dezvăluie date confidenţiale, precum username, parole şi informaţii de acces la conturile bancare.     

97% din respondenţi cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au achiziţionat bunuri sau servicii de pe internet. Dintre aceştia, 57% au declarat că au dezvăluit informaţii confidenţiale unor surse nesigure – fiind astfel expuşi riscurilor de fraudă şi compromiterea conturilor bancare. 

Românul s-a învăţat să deschidă emailurile din spam şi aşa se lasă păcăliţi de tot ce este pe acolo. 
Pont: Nu deschideţi emailurile din Spam, ştergeţi-le fără să vă intereseze ce este acolo.

E îngrijorător faptul că la o simplă căutare pe internet, oricine poate găsi informaţii confidenţiale referitoare  la conturile bancare, date ce pot fi folosite în scopuri rău intenţionate. Mai mult decât atât, există foarte mulţi criminali cibernetici care vând astfel de informaţii în schimbul unor sume de bani”, a declarat autoarea studiului, Sabina Datcu, Analist în Ameninţări Online şi Specialist în Comunicare la BitDefender.

22 mai 2011

Capii internetului vor avea un G8 al lor

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa internetului vor participa pe 27-28 mai la e-G8, la Deauville, Franţa. Google, Facebook, Amazon, e-Bay vor avea dezbateri şi ateliere despre domeniul digital şi impactul economic al acestuia. Acest summit va fi prezidat chiar de şeful statului francez, Nicolas Sarkozy chiar înainte marelui G8 care a provocat deja numeroase proteste şi încăierări cu poliţia. 
„Internetul este un fenomen major al epocii noastre care n-a fost tratat niciodată ca atare în cadrul G8 sau la un alt mare summit internaţional. Dorinţa şefilor de stat este să audă de la personalităţi de prim rang din domeniul Internetului concepţia lor asupra viitorului”, spune un comunicat al preşedinţiei franceze. 

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More