21 mai 2011

Şi nemântuiţi şi cu banii luaţi

„Şi nemântuiţi şi cu banii luaţi”, e cam tot ce putem spune că au păţit cei care şi-au dat averile pentru a se mântui pe 21 mai la ora 18, ora locală. A păi nu ştiu ce să zic, 21 mai a venit, ora 18:00 a trecut şi cel care a prezis aşa ceva a făcut 125 milioane de dolari din care 70 milioane lichidităţi (adică bani cash). La cât de lungă, enervantă şi puternică a fost campania nici nu mă miră că mii de idioţi au pus botul la aşa ceva.

20 mai 2011

„Too big to fail”, filmul crizei mondiale

Inspirat după bestseller-ul lui Andrew Ross Sorkin „Too big to fail”, filmul prezintă adevărata poveste din spatele căderii Lehman Brothers şi implicit naşterea crizei mondiale din primăvara anului 2008. 

Pe scurt este vorba de acel weekend negru când cei mai importanţi oameni de pe Wall Street s-au adunat într-o singură cameră pentru a decide soarta economiei mondiale. Problema a fost că ei atunci nu şi-au dat seama că odată cu falimentul unuia dintre concurenţi toată lumea va fi trasă în jos. 

Filmul este produs de HBO şi va avea premierea pe 23 Mai.

Angry Birds moca pe Chrome

Jocul care a isterizat lumea este acuma moca pe Google Chrome. Dacă până acuma trebuia să plăteşti câte 1 dolar pe iPhone sau Android pentru a-l juca, acuma poţi să-ţi hrăneşti dependenţa gratis. Pentru a juca trebuie să aveţi instalat Google Chrome sau dacă aveţi alt browser trebuie instalat un plug-in. Se zvonea că Angry Birds va ajunge la fel de moca şi pe Facebook, dar văd că până acuma nu s-a întâmplat nimica.
Jocul în găsiţi pe http://chrome.angrybirds.com/

Unde duce link-ul??

Se pare că cea mai provocatoare piesă este Miley Cyrus într-un pictorial incendiar...

19 mai 2011

Viralul Zilei: Cultura de dimineaţă

Michael Meets Mozart - 1 Piano, 2 Guys, 100 Cello Tracks- by Jon Schmidt & Steven Sharp Nelson

Poza Zilei: Cimitirul de biciclete

Chiar mă întrebam unde au dispărut bicicletele din cartier :))))))

UPC va transmite 3D

UPC-ul tace şi face. După ce spart vitezele internetului cu fibra optică acuma lansează şi un serviciu 3D. Cei care au UPC HD sau HD-DVR vor putea viziona turneul Roland Garros, transmis de Eurosport, în 3D moca, singura condiţie este să ai un televizor compatibil 3D. 
Dacă vrei să ai un abonament permanent de 3D, cel mai ieftin este de 50 lei (Profesionist 3D) iar cel mai scump de 90 lei (Olimpic 3D).
”Tehnologia 3D este considerată următoarea revoluţie în televiziune şi ne bucurăm să fim primul operator de telecom care oferă conţinut 3D în România. Prin transmisia turneului de tenis Roland Garros, unul dintre cele mai mari turnee de tenis ale anului, aducem clienţilor noştri spectacolul 3D şi emoţii la cote maxime într-o experienţă unică”, declară Severina Pascu, CEO UPC România.

SC Braga: Investiţii minime, rezultate excelente

Nu vorbim de cine ştie ce afacere ci vorbim de o echipă de fotbal. Nu Oţelul Galaţi, ci de SC Braga, echipa care a jucat finala Europa League cu FC Porto. Din păcate, pentru ei, au pierdut-o, dar nu asta este interesant ci numele jucătorilor şi reputaţia echipei. Pe lângă jucătorii de milioane a celor de la Porto, Braga avea jucători titulari în finală de 50.000 de euro (cam cât un jucător de Liga 2 de la noi)  şi chiar un portar împrumutat, dar asta nu ia împiedicat să joace de la egal la egal cu echipa adversă.

În drumul lor spre finală Braga a eliminat echipe ca Dinamo Kiev, Benfica, Sevilia sau chiar Liverpool, echipe cu bugete de zeci de milioane. Jucând finala Braga a primit 2 milioane de euro, dar se mai pun şi alte meciuri cu câştiguri de pe bilete şi drepturi de televizare plus participarea în Champions League de unde a luat minim 12 milioane euro.  Se pare că până la urmă investiţiile din fotbal nu sunt întotdeauna profitabile, mai ales în cazul echipelor care doresc să câştige tot (Real Madrid cel mai bun exemplu).

Ironia sorții: Românul cu cele mai multe apeluri la 112 a murit pentru că nu a mai avut curaj să mai sune o dată

Dumitru Covaci, bătrânul de 70 de ani care a sunat numai mai puțin de 20.000 de ori la ambulanță în ultimul an a murit după ce i s-a făcut rău dar nu a mai chemat ambulanța de frică să nu mai ia o altă amendă. Cred că la acest caz se potrivește de minune acea fabulă cu băiețelul care minte că vine lupul la oi.

18 mai 2011

Țăndărei, cel mai bogat oraș din România

Știți care este legătura dintre Țăndărei și Liverpool? Este vorba de 8 „țigani burtoși” care au fraudat statul englez cu aproape de 800.000 lire. Pun pariu că același sistem de fraudă au folosit-o și în Romania dar diferența dintre ei și noi este legea.....care se aplică. 

Sistemul de fraudă este unul destul de complex. Au convins un angajator britanic să le facă acte precum că au lucrat cel puțin un an în Anglia și împreună cu alte acte false au reușit să obțină reduceri fiscale împreună cu ajutor de șomaj și alocații pentru copii, care culmea erau fictivi. deoarece legea în Anglia se aplică toți au fost condamnați la închisoare de la 1 la 8 ani (1 an a primit angajatorul iar capul rețelei 8).

Din câte se vede acuma orașul Țăndărei este cel mai bogat oraș din România fiind zeci de vile și multe mașini de peste 50.000 de euro. Acuma stă lumea și se întreabă cum de s-au îmbogățit cetățenii Țăndăreiului cu toate că statul mai mult bagă bani acolo pe ajutoare sociale decât să ia bani din taxe și impozite.

Oțelul, campioana salvată de la faliment

Azi, după decizia TAS, Oțelul Galați a devenit campioana României la fotbal. Toate bune și frumoase pentru Oțelul, acum și pe plan financiar. Înainte de asta, dacă nu câștiga titlul Oțelul avea toate șansele să se desființeze după ce Mittal Steel a refuzat să mai susțină financiar echipa. Lakshmi Mittal a fost nevoit să i-a și echipa de fotbal odată cu combinatul de la Galați, o echipă care nu producea nimic deci niciun motiv să o păstreze. Cum, necum echipa a rămas în continuare finanțată și acuma a câștigat campionatul.

Fiind campioana României s-a calificat automat în grupele Champions League unde va încasa în jur de 10 milioane de euro pe cele 4 partide disputate în grupe, asta în afară de drepturile de televizare și încasările de pe bilete, care vor fi destul de consistente deoarece mai mult ca sigur Oțelul va juca pe stadionul Stelei, cel mai aproape (de Galați) stadion admis într-o asemenea competiție.
În mod normal acuma este momentul pentru ca echipa să fie vândură, dar problema este. Cine o cumpără?

Nu același lucru se poate spune de FC Timișoara, echipa cu care Oțelul s-a bătut până la capăt. Se spune că unii jucători deja au depus memorii la LPF pentru a deveni liberi de contrat în urma restanțelor salariale.

Un blogger rus se ține de glume: Microsoft cumpără Nokia

Eldar Murtazin un celebru blogger rus cunoscut pentru predicții sale amuzante a scos încă o predicție nouă și ciudată în același timp. În mod normal un blogger când scoate aceste lucruri pe net caută doar un singur lucru, traficul. Conform blogger-ului Microsoft vrea să cumpere dizivia de telefoane a Nokia cu 30 de miliarde de dolari, cea mai mare și cea mai consacrată parte a companiei și tot odată cel mai mare producător de telefoane mobile din lume. Acuma ceva timp Microsoft și Nokia au devenit parteneri pentru ca produsele Microsoft să apară  în telefoanele Nokia renunțându-se astfel la marca OVI produsă de cei de la Nokia. 
Săptămâna trecută Microsoft a făcut cea mai mare tranzacție a anului cumpărând Skype-ul cu 8,5 miliarde dolari.

Românii sunt mari gadgetari

Cei de la GfK au emis un comunicat de presă în care anunță că: „Pentru prima dată în ultimii doi ani, piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată a cunoscut o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În T1 2011 piaţa a atins o valoare cu 10,7% peste cea a T1 2010. Într-un trimestru de revenire pentru aproape toate sectoarele monitorizate de GfK Temax, Foto şi IT au avut cea mai bună performanță.

Sectoare precum foto şi electronicele de larg consum au avut o creștere de 10,7% față de T1 2010 în timp ce sectorul IT  avut un trimestru excelent, cu o creştere de peste 25%.


Vânzările de electrocasnice mici au crescut de asemenea în primele trei luni ale acestui an (+6.5%). Vânzările de electrocasnice mari şi cele din sectorul Telecom au rămas relativ stabile. Piaţa echipamentelor de birou continuă sa întâmpine dificultăţi, înregistrând din nou o scădere, de peste 20%.

Internet Explorer nu mai are nicio șansă de revenire, a fost întrecut și de Chrome

Internet Explorer este la pământ, cu toate că a apărut o variantă mai avansată tot rămâne în scădere. La nivel mondial, pe luna aprilie tot Firefox rămâne cel mai folosit browser cu o cotă de 42,9% urmat de Chrome cu 25,6% și Internet Explorer 24,3%.














Anul acesta aproape toate browserele au fost updatate. Astfel browserul Internet Explorer 9 este folosit abia de 2,1% dintre utilizatorii de internet, Firefox rămâne lider cu noul browser, Firefox 4 este folosit de 15,7% iar noul Chrome 12 este folosit de 0,6% (dar a apărut abia martie, este varianta beta). În mod normal ar trebui menționat Chrome 10 care are o cotă de 21,3% ceea ce ar însemna că în primele 4 luni a fost cel mai folosit browser.
















La categoria „Sisteme de Operare”, Microsoft n-are de ce să își facă griji deoarece sistemele lor de operare se bat între ele. Lider de piață rămâne Windows XP cu 40,9% din piață, urmat de Windows 7 cu 35,9% și Mac-ul celor de la Apple cu 8,3% din piață.

Melodia Zilei: Speak One feat. Tudor (Fly Project) & Irene - No. 1

17 mai 2011

Ops Realitatea

Nu este nimic ieșit din comun ca cei de la Realitatea să o dea în bară cu scrisul, dar cei care stau 58 de minute și joacă acel joc cred râd pe burtă de ei.

Bancul Zilei: Lista completă a taxelor bisericeşti 2011

  • Căsătorie de probă – 1.100 lei

  • Căsătorie de interes – 1.500 lei

  • Taxă de vreme urâtă afară – 250 lei

  • Taxă de vreme frumoasă – 300 lei

  • Taxă de vreme frumoasă cu raze de soare, vânticel plăcut şi curcubeu – 350 lei

  • Mireasă tinerică – 150 lei

  • Mireasă bătrâioară- 200 lei

  • Doar partea cu coroanele şi învârtit în jurul altarului – 450 lei

  • Naşă mare furnizată prin abilitatea BOR – 60 lei

  • Pupat icoane cu sfinţi importanţi – 100 lei buc.

  • Pupat icoane cu sfinţi secundari şi asociaţi – 45 lei buc.

  • Peste 5 invitaţi – 200 lei

  • Intre 5 şi 8 invitaţi – 250 lei

  • Peste 8 invitaţi – 330 lei

  • Lasere, fum, jocuri de lumini – 400 lei

  • Extra tămâie – 20 lei bulgărele

  • Dat din cădelniţă 1-10 ori – 220 lei

  • Dat din cădelniţă 10-20 ori – 250 lei

  • Extra cădelniţă – 40 lei pe pendulare

  • Sobor live – 450 lei

  • Sobor playback – 300 lei

  • Botez copil nou născut – 500 lei

  • Botez copil bătrâior – 700 lei

  • Suprataxă copil supraponderal – 50 lei

  • Acoperit căi respiratorii copil – 40 lei

  • Fără acoperire căi respiratorii – 20 lei

  • Apă călduţă şi curată în cristelniţă -30 lei

  • Apă refolosită de la robinet – 10 lei

  • Scăldat copil cu totul – 150 lei

  • Băgat copil doar cu vârful în apă – 5 lei

  • Stropit copil cu pistolul cu apă – 2 lei

  • Topping mir – 4 lei

  • Ulei parfumat – 5 lei

  • Ulei de gătit – 2 lei

  • Taxă gemeni – 200 lei

  • Slujbă înmormântare cu decedat – 800 lei

  • Slujbă înmormântare fără decedat – 500 lei

  • Slujbă prin corespondenţă/telefon/Skype – 300/350/500 lei

  • Menţiune “la loc cu verdeaţă” – 40 lei

  • Menţiune “ţărână din ţărână” – 30 lei

  • “La dreapta Tatălui”- 80 lei

  • Slujbă cu sfârşit optimist şi fericit – 100 lei

  • Slujbă cu sfârşit – 80 lei

  • Exorcism clasic – 2.000 lei

  • Exorcism cu finalizare – 2500 lei

  • Exorcism de tip “Tanacu” – 200 lei

  • Efecte speciale în plus – 100 lei

  • Exorcism demon major atestat bisericesc – 2500 lei

  • Exorcism demon cu experienţă/ legiune demoni – 3000 lei

  • Exorcism demon minor neatestat bisericesc – 1900 lei

  • Atestare demon – 600 lei

  • Sfinţire imobil nou – 20 lei/m pătrat

  • Sfinţire imobile vechi, blocuri vechi – 30 lei/m pătrat

  • Sfinţire vilă – 5.000 lei, PROMOŢIE!!!

  • Sfinţire anexă/ garaj/ boxă bloc – 10 lei/m pătrat

  • Sfinţire coteţ – 5 lei

  • Sfinţire autoturism mai vechi de 5 ani – 500 lei

  • Sfinţire autoturism mai nou de 5 ani – 300 lei

  • Sfinţire autoturism peste 2.000 cm cubi – 800 lei

  • Spovedanie long/medium/short – 50/40/30 lei

  • Împărtăşanie – 80 lei

  • Ultima împărtăşanie – 100 lei

  • Împărtăşanie vin doagă/ Prince Mircea/ Bordeaux , şampanie – 10/30/100 lei

  • Iertare păcate – 150 lei

  • Iertare păcate medii – 200 lei

  • Iertare păcate grave (crimă, viol, pornografie, sex premarital, lumbago, skandenberg) – 500 lei

  • Rezervare loc Rai – 15.000 lei

  • Rezervare loc Rai fără scaun – 14.000 lei

  • Rezervare loc Purgatoriu – 8.000 lei

  • Rezervare ghena iadului, veşnicie – 500 lei/veşnicie 

via Facebook

Propun ca spaniolii să își facă case din chirpici, sunt mai rezistente.

Un cutremur a lovit aseară sud-estul Spaniei. Da știu, nasol dar a avut doar 5,1 grade!!!!! Din câte dau posturile de știri se vede că a fost un dezastru acolo. Din ce sunt făcute casele acolo? Sunt de pe vremea romanilor? Cred că dacă era un cutremur mai mare, cam de 6 așa, dispărea orașul cu totul.
Propun ca de acum înainte spaniolii să își facă case din chirpici, sunt mult mai rezistente. La noi la un asemenea cutremur dacă se dărâmă un horn sau două în rest mai multă panică. 


foto: stirileprotv.ro

Ieșim mâine din recesiune?

Putem spune că mâine este ziua cea mare, ziua de 13 care poate fi cu noroc pentru România. Mâine Institutul Național de Statistică ne va arăta dacă România a înregistrat o creștere economică pe primul trimestru al anului. Dacă este așa, împreună cu creșterea economică de pe ultimul trimestru al anului 2010, tehnic România a ieșit din recesiune, dar, nu și din criză, asta vom afla mai târziu, cam prin 2012.


Voi care credeți că va fi rezultatul de mâine?

Melodia Zilei: Lady Gaga - Hair

16 mai 2011

Iar a căzut Facebook

De acum două săptămâni am observat că Facebook a început să cadă din ce în ce mai des. Nu știu dacă este doar la mine, sau este la nivel mai mare, cert este că nu mai pot să intru pe Facebook indiferent ce browser aș folosi. Defecțiunea tinde să țină undeva la 10 minute sau mai mult.

Voi ați avut probleme cu logarea în Facebook?


Ce mama naibi este planking-ul?

Azi am văzut o știre precum că un idiot a murit făcând planking. Ce mama naibi este asta? Am intrat pe google, am căutat și ce să vezi, este o mare tâmpenie. Te pozezi stând ca o scândură în cele mai diverse locuri. Acuma am făcut și eu legătura, doar un idiot poate să stea pe o balustradă și să se pozeze pentru a posta pe Facebook cât de planking este el.



Foto: Facebook

Walt Disney va face bani din uciderea lui Osama Bin Laden

Walt Disney a înregistrat marca „SEAL Team 6” pentru servicii de divertisment și educație; jocuri și jucării; obiecte de îmbrăcăminte, încălțăminte și șepci, obiecte de gimnastică și sport și chiar ornamente de Crăciun.

Prima dată cred că va ieși un film după care după acest scenariu va ieși un shooter în care toată lumea îi va putea găuri țeasta lui Bin Laden. Practic tot ce va purta numele de „SEAL Team 6” plus marca Disney se va vinde ca pâinea caldă. Ar fi interesant să găsim și în parcurile de distracții Disney un scenariu pe această temă.

Melodia Zilei: Akcent feat Ruxandra Bar - Feelings On Fire

Poza Zilei: Nebunie la Galați

Foto: evz.ro

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More